'Türkiye'nin S-400 alımının sadece ABD'de değil, NATO’nun diğer ülkelerinde de endişeyle karşılandı'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi alımına dair konuştu.

'Türkiye'nin S-400 alımının sadece ABD'de değil, NATO’nun diğer ülkelerinde de endişeyle karşılandı'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi alımı ve bu silahın ittifakın elindeki sistemlere uyumuyla ilgili çözümün bulunabileceği umudunu dile getirdi.

Heritage Vakfı’nda konuşan Stoltenberg ”NATO için önemli olan hızlı uyum, farklı sistemlerin birlikte çalışabilmesi. Bunu defalarca Ankara’da ve Washington’da görüştüm ve umarım bir çözüm bulma fırsatı var. Çünkü şu anda gördüğümüz, bu anlaşmazlıkların olması hepimiz için bir sorun.” ifadelerini kullandı.

Silah alımıyla ilgili kararların ulusal devletler tarafından verileceğini belirten Stoltenberg, ancak bunun yanında NATO güçlerinin birbiriyle etkileşim yeteneğinin sürdürülmesi gerektiğini de belirterek ‘Türkiye’nin S-400 alımının sadece ABD’de değil, NATO’nun diğer ülkelerinde de endişeyle karşılandığını’ ifade etti.

Türkiye ile ABD arasında S-400 konusunda diyalogun sürdüğünü ve bunun olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Stoltenberg, Türkiye’nin NATO içinde önemli bir müttefik olduğunu söyledi.

http://gazetemanifesto.com/2018/infografik-abdnin-turkiyede-askeri-varligi-205012/