Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından Erciyas Boru'da grev kararı

Erciyas Çelik Boru fabrikasında patronlar ile işçiler arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine grev kararı alındı.

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından Erciyas Boru'da grev kararı

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Erciyas Çelik Boru fabrikasında patronlar ile işçiler arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası’nın (BMİS) örgütlü olduğu ve yaklaşık 400 işçinin çalıştığı fabrikada, görüşmelerin anlaşmazlıkla sona ermesi üzerine grev kararı alındı.

Konuyla ilgili BMİS Genel Merkezi’nden edindiğimiz bilgiye göre, işyerinde bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmeleri bir sonuca varılamaması dün itibariyle üzerine sona erdi. İşçilerin taleplerini karşılamayan bir ücreti dayatan firmaya işçilerle de grevle yanıt verdi. Grev kararının ilanı bugün fabrikaya asıldı.

 

BMİS yetkilisi Manifesto‘ya yaptığı açıklamada, bu aşamada yasal prosedür gereği sürecin takip edileceğini, 9 Ocak’a kadar yeniden masaya dönüşün açık olduğunu anımsattı.

Buna göre, işçilerin talep ettiği ücretle ilgili şirket geri adım atmaması halinde 9 Ocak itibariyle grev uygulamaya konulacak.