Türkiye'den ABD'ye Dünya Ticaret Örgütü hamlesi

Türkiye, ABD’nin çelik ve alüminyuma yönelik ek vergiler getirmesiyle ilgili Dünya Ticaret Örgütü’ne şikayette bulundu. Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) bugün yaptığı açıklamada, Türkiye ‘nin ABD’nin ek yaptırımlarına karşı şikayette bulunduğunu belirtti. Son dönemde Türkiye’yle arası gerilen ABD’nin Başkanı Donald Trump, Türkiye’den satın alınan çelik ve alüminyumda gümrük vergisinin iki katına çıkarılmasına dair kararı onaylamıştı. Trump... View Article

Türkiye'den ABD'ye Dünya Ticaret Örgütü hamlesi

Türkiye, ABD’nin çelik ve alüminyuma yönelik ek vergiler getirmesiyle ilgili Dünya Ticaret Örgütü’ne şikayette bulundu.

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) bugün yaptığı açıklamada, Türkiye ‘nin ABD’nin ek yaptırımlarına karşı şikayette bulunduğunu belirtti.

Son dönemde Türkiye’yle arası gerilen ABD’nin Başkanı Donald Trump, Türkiye’den satın alınan çelik ve alüminyumda gümrük vergisinin iki katına çıkarılmasına dair kararı onaylamıştı.

Trump Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Türk lirası, çok güçlü dolarımız karşısında hızla düşerken Türkiye’den gelen çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdim. Bu oran artık alüminyumda yüzde 20, çelikte de yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi durumda değil” demişti.