'Türkiye NATO'dan uzaklaşırsa nükleer bombaya başvurur'

Türkiye'nin ABD ile yaşadığı gerilim AB emperyalizmini de endişeye düşürürken, ilişkilerin kopması halinde Ankara'nın 'nükleer silahlanmaya gideceği' öne sürüldü.

'Türkiye NATO'dan uzaklaşırsa nükleer bombaya başvurur'

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ‘Türkiye’nin Batı’da tutulması için her şeyin yapılması gerektiğini’ söylerken, aksi halde Türkiye’nin “saldırılmaz güç” olmak için nükleer bomba sahibi olacağını öne sürdü.

DW Türkçe‘nin aktardığına göre Gabriel, Almanya Yazı İşleri Ağı’na yaptığı açıklamada “Kendi çıkarımız için, Türkiye’yi Batı’da tutmak için her şeyi yapmalıyız” diyen Gabriel, aksi takdirde siyasi açıdan izole edilen Türkiye’nin uzun vadede nükleer silahlanmaya gidebileceği tehdidinin bulunduğunu ifade etti.

Alman Sosyal Demokrat Parti’nin eski genel başkanı Gabriel, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’yi ekonomik istikrarsızlığa sürekleyen tutumuna Almanya ve Avrupa’nın destek vermediğine dair Türkiye’ye açık bir işaret verilmesi gerektiğini vurguladı. Gabriel, “Bence ABD, NATO müttefikleri arasında yapılmayacak bir şey yapıyor: Yaptırım uygulayarak zaten ekonomik açıdan zor durumda olan ülkeyi uçuruma doğru itiyor” şeklinde konuştu. Türkiye eğer NATO’dan uzaklaşırsa ne olur sorusunu yönelten Gabriel, “Korkarım, er ya da geç Türkiye’deki milliyetçi güçler, İran ve Kuzey Kore’de olduğu gibi saldırılmaz olabilmek için nükleer bombaya başvurur” dedi.

“TÜRKİYE BOŞVERİLECEK BİR NATO ÜYESİ DEĞİL”

Alman Sosyal Demokrat Parti lideri Andrea Nahles, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaşanan siyasi anlaşmazlıklardan bağımsız olarak Türkiye’ye yardım edilmesini gerektiren bir durum oluşabilir” demişti. Nahles, Funke Medya Grubu’na bağlı gazetelere yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin boşverilecek bir NATO üyesi olmadığını” belirterek “Türkiye’nin ekonomik olarak istikrarlı olması ve kur türbülanslarının durdurulmasının herkesin çıkarına” olduğunu ifade etmişti.