Türkiye Komünist Hareketi'nden eylem çağrısı: "Sömürücü şirket McKinsey ülkemizden defol!"

Türkiye Komünist Hareketi AKP’nin “Yeni Ekonomik Program” çerçevesinde Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi’nin çalışmaları için ABD’li danışmanlık firması McKinsey ile anlaşma sağlamasını protesto etmek için eylem çağrısında bulundu. McKinsey şirketinin 1990’ların sonrasında özelleştirme saldırısına ve 2000’lerde halkın vergileriyle bankaların kurtarılmasına rehberlik ettiğine değinilen açıklamada, McKinsey şirtketinin ABD emperyalizmi adına IMFsiz bir IMF programı için... View Article

Türkiye Komünist Hareketi'nden eylem çağrısı:

Türkiye Komünist Hareketi AKP’nin “Yeni Ekonomik Program” çerçevesinde Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi’nin çalışmaları için ABD’li danışmanlık firması McKinsey ile anlaşma sağlamasını protesto etmek için eylem çağrısında bulundu.
McKinsey şirketinin 1990’ların sonrasında özelleştirme saldırısına ve 2000’lerde halkın vergileriyle bankaların kurtarılmasına rehberlik ettiğine değinilen açıklamada, McKinsey şirtketinin ABD emperyalizmi adına IMFsiz bir IMF programı için Türkiye’deki dönüşümü yöneteceği ifade edildi. Açıklamanın tam metni şu şekilde:

“AKP iktidarı iki hafta önce açıklanan Yeni Ekonomik Program kapsamında maliyetleri düşürmek ve gelirleri artırmak için kurulması öngörülen Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi’nin çalışmaları için ABD’li danışmanlık firması McKinsey ile anlaşma sağladı.

1980’li yılların ortasında Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) başvuru sürecine yardımcı olduğu söylenen McKinsey firması, emperyalizmin sömürücü bir aygıtı olarak 1990’ların sonrasında ülkemizde yaşanan özelleştirme saldırısına rehberlik etmişti. 2000’lerin başında içi boşaltılan bankaların halkın vergileri ile kurtarılıp özel sektöre devredilmesinin arkasında da McKinsey’in dönemin hükümetlerine verdiği öneriler yer alıyordu.

McKinsey, ülkemizi bir kere daha sömürü çarklarının içine sokmak ve emperyalizmin hizmetine daha fazla açmak için devreye girmiştir. Bununla birlikte yeni özelleştirme süreçlerinin, kamunun tasarrufu adı ile reel ücretlerin düşürülmesinin, hayat pahalılığının ve işsizliğin artmasının gündeme gelmesi kesin olarak görülmelidir. İşte bütün bu süreçleri ABD emperyalizmi adına yönetmek için McKinsey firması ile anlaşma yapılmıştır. McKinsey ile anlaşma IMF’siz IMF programıdır. Bu anlaşmayı yapanların maskesi düşmüş, Amerikancı yüzleri ortaya çıkmıştır.

Ülkemizi ABD emperyalizmine daha sıkı bağlayacak bu şirketi ve onunla yapılan gizli anlaşmayı kabul etmiyoruz.

Emekçi halkımızı ve bütün yurtseverleri, ülkemize sömürü ve felaket getirecek olan emperyalist şirketi protesto edeceğimiz basın açıklamasına davet ediyoruz. Basın açıklaması 5 Ekim 2018 Cuma günü saat 12:30’da McKinsey’in İstanbul ofisinin bulunduğu Tekfen Tower önünde düzenlenecektir.

Askeriyle, üsleriyle, sömürücü şirketiyle ABD ülkemizden kovulmalı, bu düzen değişmelidir!

Yaşasın bağımsız ve sosyalist Türkiye!

McKinsey Go Home!

Tarih: 5 Ekim Cuma

Saat: 12.30

Adres: Levent Mahallesi, Büyükdere Cad. Tekfen Tower önü, Beşiktaş

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

2 Ekim 2018″