Türkiye Gazetesi'nin bu kez şefinden tehdit: 'Tarikatlar kapatılsın' derseniz...

Sünni olmayanların "kafir" olduğunu ve "cehenneme gideceği" 'fetva'sının verildiği Türkiye Gazetesi'nde, Yüce Koç isimli gazete şefi de mezhepçilik kustu, "Bizi tartışırsanız biz de cemevlerini tartışırız" dedi.

Türkiye Gazetesi'nin bu kez şefinden tehdit: 'Tarikatlar kapatılsın' derseniz...

Işıkçılar cemaatine ait İhlas Grubu bünyesindeki Türkiye Gazetesi‘nde geçtiğimiz günlerde yer alan ve açıkça mezhep kışkırtıcılığı içeren bir köşe yazısı büyük tepki çekmişti.

Gazetenin yazarlarından ilahiyatçı Osman Ünlü, “Doğru yol, Ehl-i sünnettir” başlıklı yazısında, “Sünni alimler”in bildirdikleri dışındaki bilgilere inanmayanların “kâfir” olacağını ve “cehenneme gideceğini” öne sürmüştü.

Yayınlanışının üzerinden yaklaşık 1 hafta geçmesine rağmen yazıyla ilgili ne adli makamlar harekete geçti, ne de gazete yönetiminden herhangi bir açıklama geldi. Açıkça suç içeren yazıyla ilgili bu kayıtsızlık, yargının iktidarın sıkı destekçisi olan dinsel gruplara adeta suç işleme serbestliği veren durumunu gözler önüne sererken, sözkonusu yazının yer aldığı gazetenin Yayın Koordinatörü Yücel Koç ise dünkü köşe yazısında Ünlü’nün karanlık dünyasının iyi bir temsilcisi olduğunu gösterdi.

“BİZİ KAPATMAK İSTEYENLER SÜNNİ DEĞİL”

Önce Gülen cemaati, daha sonra Adnan Oktar ve cemaatine yapılan kapsamlı operasyonla birlikte ülkede faaliyet gösteren tüm Sünni cemaat ve tarikatların hedefe konulduğunu belirten Koç, bunların yapanların ise “Sünni olmadığına” dikkat çekerek, “Tek tek şecerelerini ortaya dökmeyeyim şimdi…” dedi.

Daha sonra sözü CHP’ye getiren Koç, “CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı kepazeliklerin, parti içindeki mezhepçi kadrolaşmanın hiçbirini görmeyip, AK Parti tabanını oluşturan muhafazakâr kesimi ayrıştırmaya çalışıyorlar. Suriye’deki Baas rejimiyle aynı zihniyetteki tipler bunlar…” sözleriyle mezhepçi bakış açısını konuşturdu.

Sözlerine “Asla toplumsal bir hassasiyeti kaşımak, orayı hedef yapmak, o şekilde inancını sürdürenleri incitmek değil amacım…” diye devam ederek “masum” bir görüntü vermeye çalışan AKP’li yazar, “Bu ülkede Sünni olmak mecburi değil… Sünni olmayanların kahir ekseriyetinin de bu provokatör yazar-çizer takımı gibi düşünmediğinden eminim. Fakat bu provokatör tiplerin kulağının, yine bu kesimin mensuplarınca çekilmesi gerektiği kanaatindeyim” diye yazdı.

CEMEVLERİNE İŞARET ETTİ

“Sünni cemaat ya da tarikatları yok etmeyi talep etmek” için öncelikle Sünni olmak gerektiğini öne süren gerici yazar, sözünün devamında da bu yapılarla cemevlerini eşitleyip “Aklı başında birinin çıkıp, bunları “Sen Sünni tarikatlara, tekkelere böyle söylersen, yarın da onlar cemevlerimizi tartışmaya açarsa ne cevap vereceksin?” diye uyarması gerekmez mi?” diyerek sopa gösterdi.

‘DHKPC’, TİKKO’ ÖRNEĞİYLE ALEVİLERE SOPA

Türkiye Gazetesi nezdinde siyasal islamcı bakışın gerici ve mezhepçi yüzünü açık şekilde ortaya koyan yazıda kışkırtmayı körükleyen ifadeler bunlarla da sınırlı kalmadı.

Tarikat ve cemaatlerin kapatılmasının talep edilmesine karşılık bu yapıların da boş durmayacağını söyleyen Koç, “Yabancı istihbaratların güdümündeki DHKP-C, TİKKO gibi türlü isimlerdeki silahlı terör örgütlerinin arka planındaki ‘mezhepçi’ anlayış sorgulanırsa, hiçbir suçu günahı olmayan bir kesimi de sorgulatır hâle getirirsiniz.” diye yazdı.

Gerici yazar, gericiliğe karşı mücadele eden gençliği de mezhepçi bakış açısıyla hedefine koyarak, “Sünni cemaat ve tarikatlar problem ise… Başına ‘devrimci’, ‘öncü’ gibi sıfatlar takılarak, gençliği tâ lise yıllarında örgütleyen ve kamplarda beynini yıkayanlar nedir mesela?” sözlerini sarfetti.

UTANMADI, “SALDIRGANLIK NİYE?” DEDİ

Yazısının hemen her cümlesinde “Sünnilik” ile “tarikat ve cemaat” vurgusu ve savunusu yapan Koç, “Orta Asya’dan birlikte gelip, Anadolu’yu yurt tutmuşuz…” diyerek “birlik beraberlik” edebiyatına sarılırken, “Herkes evinin önünü temizlesin” demek varken, bu saldırganlık niye?” diye sormaya yüz buldu.

Gazetesinde “Sünni olmayan kafirdir, cehenneme gider” şeklinde, milyonlarca Alevi vatandaşın açıkça hedef gösterildiği ve nefret suçunun işlendiği yazı hakkında tek kelime etmeyen Koç, laiklik hassasiyetiyle tarikat ve cemaat faaliyetlerinin durdurulması talebinden duyduğu rahatsızlığı akıl almaz bir çarpıtmayla ileriye götürerek “Şunu bilmek lazım ki, evlere kırmızı çarpı koyanlarla, medyada cemaat ve tarikatları bilinçli olarak hedef yapanlar, aynı eller…” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2018/07/18/turkiye-gazetesi-yazarindan-skandal-sozler-sunni-alimlere-inanmayan-kafirdir-cehenneme-gider/