Türkiye Gazetesi yazarı: Üst kimlik Sünnilik olmalı

Işıkçılar Cemaati'nin yayın organı Türkiye Gazetesi'nde yine mezhep ayrımcılığının savunulduğu bir köşe yazısına yer verildi.

Türkiye Gazetesi yazarı: Üst kimlik Sünnilik olmalı

Işıkçılar Cemaati’nin yayın organı Türkiye Gazetesi‘nde yine mezhep ayrımcılığının savunulduğu bir köşe yazısına yer verildi.

Gazete yazarlarından ilahiyatçı Hilmi Demir, İran’ın Şiiliği bölgede yayma çalışmalarına dikkat çekerek, Türkiye’nin de buna karşılık sünniliği merkeze alması gerektiğini savundu.

Yazısında İran’ın bir çok kıta ve ülkede kurduğu kuruluşlarla Şiiliği yayma faaliyetleri yürüttüğüne ilişkin detaylı veriler paylaşan Demir, Türkiye’nin de “Sünni dünya” için iddialıysa İran’ın sözkonusu çalışmalarına karşı stratejisi olması gerektiğini belirtirken, laikliği hedef alıp “Peki bu, mezhepsizliği merkeze alarak ve sırtını mezheplerüstü din öğretimine dayayarak nasıl olacak?” diye sordu.

Demir’in yazısında bir bölüm şöyle:

“Şiiliğin özellikle de İran Şiiliğinin yayılması, İslam’ın ve Müslüman kardeşliğinin yayılması olarak okunamaz. Çünkü İran Şiiliği, Sünni dünyanın kendi haklarını gasbettiğine, İslam dünyasının liderliğinin de “Masum İmamlar” silsilesine bağlı olan bir yönetici elitte olması gerektiğine iman etmektedir. Türkiye’nin Sünni dünyaya yönelik bir iddiası var ise, her şeyden önce İran Şiiliğinin bu yayılmacı politikalarına karşı bir stratejisi olmalıdır. Peki bu, mezhepsizliği merkeze alarak ve sırtını mezheplerüstü din öğretimine dayayarak nasıl olacak? Ya da daha kapsayıcı bir üst kimlik olarak Ehl-i sünneti yeniden merkeze almanın vakti gelmedi mi?.. İtirazları duyar gibiyim, mezhepçilik yapmayalım… Bunu bir de İran’a anlatır mısınız?”

Türkiye Gazetesi’nde daha önce de ilahiyatçı Osman Ünlü, konuyla ilgili provokatif bir yazı kaleme almış, “Sünni olmayanın kafir” olacağını öne sürmüştü: