'Türkiye algısını değiştirmek için dış politikada taktik değiştiriyoruz'

AKP Dış İlişkiler Başkanı Cevdet Yılmaz, dış politikada “taktik değişikliğine" gideceklerini “Türkiye’nin dışardaki algısı gerçekliğinden çok kopmuş ve makas çok açılmış durumda. Bu algıyı gerçeğe yaklaştırmak konusunda çaba sarf edeceğiz” sözleriyle açıkladı.

'Türkiye algısını değiştirmek için dış politikada taktik değiştiriyoruz'

AKP Dış İlişkiler Başkanı Cevdet Yılmaz, dış politikada “taktik değişikliğine” gideceklerini “Türkiye’nin dışardaki algısı gerçekliğinden çok kopmuş ve makas çok açılmış durumda. Bu algıyı gerçeğe yaklaştırmak konusunda çaba sarf edeceğiz” sözleriyle açıkladı.

AKP Dış İlişkiler Başkanı Cevdet Yılmaz, yurt dışında yapılacak çalışmaları dört ana başlıkta topladıklarını söyleyerek dışarıdaki Türkiye algısından şöyle bahsetti: “Türkiye’nin dışardaki algısı gerçekliğinden çok kopmuş ve makas çok açılmış durumda. Bu algıyı gerçeğe yaklaştırmak konusunda çaba sarf edeceğiz. Burada da en önemli önceliğimiz partiler arası diyalog kurmak olacak. Bizim üzerinde durduğumuz nokta, değişik ülkelerdeki partilerle AK Parti olarak diyaloğa geçmek. Kasım ayı içinde Almanya’daki siyasi partileri ziyaret etmeyi düşünüyorum. Bu ay içinde Moskova’ya gideceğim. Brüksel olacak. Çin’e gideceğiz. Gittiğimiz ülkelerde Türkiye’yi anlatacağız ve onları ülkemize davet edeceğiz. Yeni bir diyalog kanal açacağız Bunu sadece parti olarak değil, STK’lar medya, mahalli idareler buraları da teşvik edeceğiz, yurtdışındaki algıyı düzeltmeye yönelik girişimleri olacak. Bir taraftan da parti olarak dış dünyadaki STK’lar ile bizim STK’larımızın bir araya gelmesini sağlayacağız.”

Dış politikada ikinci hedefin terörle mücadele başlığı olduğunu vurgulayan Yılmaz, “İkinci olarak, uluslararası terör konusunda çalışmalarımız olacak. PKK, FETÖ ve diğer terör örgütleri ile mücadele. Bu da biraz algıyla alakalı. Bunlarla ilgili Türkiye’nin mücadelesine katkı vermek. Kamuoyu oluşturmak amacıyla temaslarımız olacak.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, yurtdışı ziyaretlerinde TOBB, TÜSİAD gibi yapılarda temsilcilerin de götürülmesi gerektiğini “Ekonomi bizim için çok kritik bir alan. Ekonomi konusunda AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Lütfü Elvan’la birlikte bazı çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Yabancı ülkelerde yatırımcılarla görüşmeler, finans çevreleri ile bir araya gelme veya siyasetçilerle ekonomi konularını müzakere etme gibi. Hedefimiz ekonominin gelişmesine katkı sunmak. Yurt dışında yatırımcılarla görüşmeye giderken, TOBB’dan, TÜSİAD’dan da temsilci olması daha doğu olur.” diyerek anlattı.

Yılmaz, son maddeyi ise “Yurt dışındaki vatandaşlarımız ve Türkiye ile gönül bağı olan insanlara da ulaşacağız. Bulundukları ülkelerde daha güçlü hâle nasıl gelirler, bizim bunlara katkımız nasıl olur? Onlar güçlendikçe Türkiye’nin yurt dışındaki gücüne nasıl katkı verirler. Bunlara çalışacağız.” şeklinde ifade etti.

Cevdet Yılmaz, 23, 24 ve 26. Dönem Bingöl, 25. Dönem Diyarbakır’dan Milletvekili seçildi. 60. Hükûmette Devlet Bakanlığı yapan Yılmaz, 61, 62 ve 64. Hükûmetlerde Kalkınma Bakanı, 63. Hükûmette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. Yılmaz son olarak, AKP MKYK Üyesi ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.