Türkiye 2014'ten sonra yeniden 'IMF İcra Direktörlüğü' görevini aldı

"IMF'ye başvurma planımız yok" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin 8 ülkeden oluşan IMF ülke grubunun İcra Direktörlüğü görevini devraldığını açıkladı.

Türkiye 2014'ten sonra yeniden 'IMF İcra Direktörlüğü' görevini aldı

“IMF’ye başvurma planımız yok” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin 8 ülkeden oluşan IMF ülke grubunun İcra Direktörlüğü görevini devraldığını açıkladı.

IMF ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantıları için bulunduğu Bali’de bir dizi görüşme gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Albayrak, “Bali’de, küresel finans kuruluşlarının ve yatırım fonlarının üst düzey yöneticilerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda Yeni Ekonomi Programımıza ilişkin sunumumuzu gerçekleştirdik. Ayrıca yine önemli küresel banka ve yatırım şirketleri ile birebir toplantılarımızı sürdürdük” ifadelerine yer verdiği paylaşımlarda, IMF ülke grubunun İcra Direktörlüğü görevinin devralındığını da açıkladı.

Berat Albayrak açıklamasında, “Son olarak 8 ülkeden oluşan IMF ülke grubunun ‘İcra Direktörlüğü’ görevini Türkiye olarak devraldık. Bu görevi yürütecek olan Sn. Dr. Raci Kaya’ya başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye 2014’te IMF İcra Direktörleri Kurulu’nda ilk defa doğrudan yer alma hakkı kazanmıştı, dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan İcra Direktörleri Kurulu’nun, IMF’nin temel yönetim organı olduğunu, Fon’un politika ve finansman kararları ile küresel ve ülke ekonomilerine ilişkin çalışmalarına yön vermede önemli bir işleve sahip olduğu açıklamış, İcra Direktörlüğü görevinin 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren Türkiye’nin üstleneceği müjdelemişti.