Türk Telekom'un hisseleri devredildi, Yiğit Bulut ve bakanın kardeşi yönetime getirildi

Türk Telekom'da yüzde 55 hissesi bulunan OTAŞ'ın hisselerinin Türk Telekom'a kredi veren bankalar tarafından oluşturulan ortak girişim şirketine devir işlemi tamamlandı.

Türk Telekom'un hisseleri devredildi, Yiğit Bulut ve bakanın kardeşi yönetime getirildi

Türk Telekom’da yüzde 55 hissesi bulunan OTAŞ’ın hisselerinin Türk Telekom’a kredi veren bankalar tarafından oluşturulan ortak girişim şirketine devir işlemi tamamlandı.

Türk Telekom ve konuya taraf bankalar olan Akbank, İş Bankası ve Garanti Bankası’ndan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamalara göre OTAŞ’a ait olan Türk Telekom’un sermayesinin yüzde 55’ini oluşturan A Grubu hisselerinin tamamı Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş. (LYY) adlı özel amaçlı şirkete devredildi.

YİĞİT BULUT VE BAKAN SAYAN’IN KARDEŞİ YÖNETİMDE

Türk Telekom’u borçlandırıp batıran Lübnanlıların yönetimden ayrılışlarından sonra yerlerine gelenler de belli oldu Türk Telekom’un Yatırımcı İlişkileri internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türk Telekom’un Yönetim Kurulu Başkanlığına Dr. Ömer Fatih Sayan getirildi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Engin olurken, Türk Telekom’un Yönetim Kurulu’nun diğer üyeleri şu isimlerden oluştu:

“Yönetim Kurulu üyeleri; Bülent Aksu, Dr. Nureddin Nebati, Hakan Aran, Muammer Cüneyt Sezgin. Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri; Selim Dursun, Yiğit Bulut, Sefer Turan, İbrahim Eren”

24 Haziran seçimlerinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılığına getirilen Dr. Ömer Fatih Sayan, daha önce de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Sayan’ın, AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da kardeşi olduğu biliniyor.

Yandaş “ekonomist” Yiğit Bulut ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğini yürütüyordu. Bulut daha önce de Türkiye Varlık Fonu’nun başına getirilmiş, bu görevinde kendisine tahsis edilen 850 bin TL’lik lüks makam aracı ise tepki konusu olmuştu.