Türk Telekom yolsuzluğuna ilişkin Meclis araştırması teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Türk Telekom’un özelleştirilere” içinin boşaltılması ve kamunun uğradığı zararla ilgili sürecin TBMM tarafından araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Türk Telekom yolsuzluğuna ilişkin Meclis araştırması teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarından biri olarak nitelenen Türk Telekom’un devrinde yaşananlarla ilgili araştırma önergesi Meclis’te AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

2005 yılında AKP’nin özelleştirerek Suudilere sattığı Türk Telekom, 10 yıl sonra borç batağına sokulmuş ve faiz borcu da ödemek zorunda bırakılmıştı. Yıllarca Türk Telekom’un kârını yiyip borcunu ise kurumun üzerine yıkan Lübnanlı Hariri ailesi ve Saudi Telecom’un ortak olduğu Ojer Telekom’a ait OTAŞ ise kurumun borcunun ödetilmesi şöyle dursun yeniden fonlanmış ve süreçten kayıpsız şekilde çıkması sağlanmıştı. Kurumun borçlarını ödeyememesi üzerine rehin durumundaki yüzde 55 hisse, Türk Telekom’un alacaklı bankaları olan Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank’ın kurduğu ortak şirkete devredilmişti.

Yaşananlarla ilgili OTAŞ firmasının borç krizi, kamuyu uğrattığı zarar, denetim ve gözetim hususlarındaki ihmalin TBMM’de Meclis araştırması istendi. Ancak ‘İyi Parti’nin verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.