Türk-İş Genel Başkanı: Asgari ücret 2 bin lira olsun, imkanı olanlar versin

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tuhaf bir asgari ücret çıkışında bulundu.

Türk-İş Genel Başkanı: Asgari ücret 2 bin lira olsun, imkanı olanlar versin

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, sefalet düzeyindeki asgari ücretle ilgili olarak işçilerin tepkisini çekecek açıklamalarda bulundu.

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Mühimmat Fabrikası Eğitim Salonu’nda düzenlenen TOBB Savunma Sanayi Meclisi Toplantısı’nda konuşan Atalay, ekonomik krizin işçilere yansımasına ilişkin konuşurken, “Patronlar varsa biz varız.” dedi. 2 bin lira olarak talep ettikleri asgari ücret için daha önce görülmemiş bir teklifte bulunarak “İmkanı olanlar versin” diyen Atalay, “İmkanı olmayandan zorla alacak halimiz yok.” ifadelerini kullandı.

“BAKANA SÖYLEDİK ‘MÜMKÜN DEĞİL’ DEDİ”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştiren Atalay, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye’de 3-4 aydır ekonomide sıkıntılı günler yaşandığını söyleyen Atalay, şöyle devam etti:
“Şimdi Sayın Bakanımıza geldik. Sayın Bakanımıza, ‘Bunu bir an evvel toplamak gerekiyor’ diye ifade ettik. Sayın Bakanımızın da ifadesi şu oldu; Hukuken bunu toplama imkanı yok, hukuken toplasak da bu, ocak ayında yürürlüğe girecek.’ Toplama imkanı yasal olarak yoksa da asgari ücretin yeterli olmadığını bildikleri ve bununla ilgili yeterli bir zam yapacaklarını ifade etsinler. Bunları söyledik, hatırlattık. İmkan varsa bunu bir ay geriye çekelim diye arzu ediyorduk ama hukuken bunun mümkün olmadığı ifade ediliyor. Bir daha uzmanları ve hukukçuları çalışma yapacak ve bir gelişme olursa haber verecek, konuşacağız.”