Türk-İş'ten patronlara: Lütfen maaşlarda iyileştirme yapın

Türk-İş, asgari ücretli çalışanlar için patronlara seslenip, "İmkanınız varsa lütfen iyileştirme yapın" dedi.

Türk-İş'ten patronlara: Lütfen maaşlarda iyileştirme yapın

İşçilerin hak ve çıkarlarında son sözü patronlara bırakan uzlaşmacı ve işbirlikçi tavrıyla Türkiye işçi sınıfının ‘sarı sendika’ sıfatını uygun bulduğu Türk-İş, ekonomideki son gelişmelerle daha da yoksullaşan çalışanlar için sermayeden “lütfen” diyerek iyileştirme istedi.

Balıkesir’in Edremit ilçesi Türkİş Sendikası’nın eğitim seminerinde konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Asgari ücret alan işçiler konusunda özel sektöre seslenerek şöyle dedi:
“İşverenlere sesleniyorum. Paylaşmak berekettir. Paylaşmak huzurdur. Paylaşmak mutluluktur. Çalıştırdığınız insana imkanınız varsa ücreti ile ilgili lütfen iyileştirme yapın. Bu asgari ücretin yüzde 99’u özel sektörde. Bu yüzden özel sektöre sesleniyorum. Hükumetin yılbaşında çıkartacağı, bizim çıkartacağımız asgari ücret rakamına bakmadan bir an evvel çalıştırdığınız insanların ücretlerini imkanlarınız nispetinde zam yapın. Zam yapın ki, kazandığınız paranın bereketini görün. Zam yapın ki akşam eve gittiğimiz zaman rahat uyuyun. Zam yapın ki huzurlu olun. Bunu buradan basın yoluyla özel iş verenlere, ülkenin düzgün işverenlerine sesleniyorum.”