TÜRGEV'in Kılıçdaroğlu'na açtığı davada sürpriz karar!

Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu TÜRGEV'in Kılıçdaroğlu'na açtığı tazminat davası reddedildi.

TÜRGEV'in Kılıçdaroğlu'na açtığı davada sürpriz karar!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 100 bin TL’lik tazminat davası açmıştı. Mahkeme tazminat talebi hakkında red kararı verdi.

Kılıçdaroğlu, 2014 yılı içerisinde TÜRGEV’le ilgili yapmış olduğu konuşmada, “Rüşvetin merkezi… İhale veriliyor. Rüşvet de TÜRGEV’e ödeniyor. İhale alanların rüşvet verdikleri bir yer daha var. Adı TÜRGEV…” ifadelerini kulanmıştı.

Gerçek Gündem‘de yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, karar ilişkin şunları şöyledi:

“USÜLSÜZLÜKLER İSPATLANDI”

“Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun tarafından “Rüşvetlerin toplanma merkezi” sözleri nedeniyle TÜRGEV tarafından açılan 100 bin TL’lik davanın reddine karar verildi. Mahkemede yaptığımız savunmada Sayın Genel Başkanımızın belirttiği ‘rüşvet merkezi’ olgusunun tamamen doğru olduğunu belirttik aynı zamanda bu hususu ispatlayacağımız ifade ettik ve dosyaya sunmuş olduğumuz 17-25 Aralık soruşturma dosyası içerisindeki tape kayıtları ve diğer delillerle TÜRGEV’in odağında bulunduğu usülsüzlükler ispatlandı. Dahası Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in Sevda Tepeleri için göndermiş olduğu ve bize göre imar usülsüzlüğünü gerçekleştirmek için ödemiş olduğu rüşvet bedeli olan 100 milyon dolarlık para aktarımının gerçek olduğunu belirttik.”

“PARA AKTARIMI KAYITLARI DOSYADA”

“Siyasi baskılarla üstü kapatılmış olan 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturma dosyası içeriklerinde TÜRGEV’e yönelik usülsüz para aktarımı delilleri ve tape kayıtları olduğunu söyledik. Bu husus da ‘rüşvet’ iddiamızı ispatlamış olduğu için Sayın Genel Başkanın yapmış olduğu eleştirinin haklı olduğunu belirterek hakimden davanın reddini talep ettik. Mahkeme de davanın reddine karar verdi.”