TÜPRAŞ'ta eylemler yayılıyor: Aliağa, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde işçiler iş bıraktı

Koç Holding'e ait Tüpraş'ta işçiler vardiya sisteminin değiştirilmesine karşı işçiler üretimi durdurarak eylem başlattı.

TÜPRAŞ'ta eylemler yayılıyor: Aliağa, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde işçiler iş bıraktı

Ekonomik krizin yükünü sırtlamakla karşı karşıya bırakılan işçi sınıfı çalışma koşullarının zorlaştırılmasına karşı KOÇ Holding’e ait TÜPRAŞ’ta da seslerini yükseltiyor. Petrol İş Sendikası’nda örgütlü TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi işçileri, geçtiğimiz iki günde değiştirilmeye çalışılan vardiya sistemine karşı mesaiye iki saat geç başlayarak eylem yapmıştı. İşçiler bugün de tam gün iş bırakarak direnişlerini sürdürüyor.

İşçiler, patronun vardiya sisteminde yaptığı değişikliği kabul etmeyeceklerini dile getirerek tüm gün boyunca çalışmayacak.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, rafineri önünde iş bırakma eylemlerini sürdüren işçilere seslenerek sonucu ne olursa olsun işverenin almış olduğu bu kararı geri çekene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Eylemlerine destek olmak için TÜPRAŞ Kırıkkale ve Batman rafinerisindeki işçileri de iki saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdiğini bildiren Oktay, “Onlara destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Haklarına karşı işverenin bu tutumunun sürmesi halinde, eylemlerini artırarak devam edeceklerini belirten Petrol-İş Aliağa Şube yetkilileri, mücadelede kararlı olduklarını ifade etti.