TTB'den 'kimyasal hadım' uyarısı

AKP'nin gündeme getirdiği 'kimyasal hadım' konusunda açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Raşit Tükel, 'Çıkarılmak istenen yasa ile cinsel suç ve suçlu tıbbileştirilmiş oluyor." dedi.

TTB'den 'kimyasal hadım' uyarısı

AKP’nin çocuklara cinsel istismar suçlarına karşı ‘çözüm’ olarak kimyasal hadımı gündeme getirmesi sonrası TTB Genel Başkanı Prof. Raşit Tükel’den açıklama geldi.

Tıbbi uygulamaların ceza olarak gösterilmesinin yanlış olduğunu belirten Tükel, “Çıkarılmak istenen yasa ile cinsel suç ve suçlu tıbbileştirilmiş oluyor. İlacı kestiği zaman kişi tekrar aynı olacak.” dedi.

Hürriyet’in haberine göre Tükel, “Bu kişiler suçlu, öncelikle bunun bilinmesi şart. Ceza neyse uygulanmalı.” derken, “Kimyasal kastrasyon olarak ifade edilen şey testosteron düzeyini düşürmeye yönelik bir tıbbi uygulama. Kişinin onayı ve sürekli alması gerekir. İlacı kestiği zaman kişi tekrar aynı olacak. Tedavi varsa tedavinin ne olduğu tanımlanmalı, ruhsal rahatsızlık varsa bu şekilde tedavi edilmeli. Tıbbi uygulamalar ceza olarak gösterilmemeli.” ifadelerini kullandı.