Trump'tan Türkiye açıklaması: Erdoğan'la harika anlaştım, ama bu tek yönlü olamaz

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile yaşanan Brunson krizine ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Trump'tan Türkiye açıklaması: Erdoğan'la harika anlaştım, ama bu tek yönlü olamaz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İzmir’de ev hapsinde tutuklu bulunan ABD’li Rahip Andrew Brunson hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Oval Ofis’te Reuters haber ajansına konuşan Trump, Brunson konusunda “Bence Türkiye’nin yaptığı çok üzücü” yorumunda bulunurken, Türkiye’ye taviz vermeyeceklerini söyledi.

Trump, İsrail’de tutuklu Türk vatandaşı Ebru Özkan’ı serbest bırakmaya ikna etmesine yardım ettiğinde Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir anlaşma yaptığını düşündüğünü, bu kapsamda Erdoğan’ın daha sonra papaz Andrew Brunson’u serbest bırakacağını sandığını belirtti.

Kendisinin sözünde durduğunu ifade eden Trump, Erdoğan için Özkan’ı İsrail’den çıkardığını belirterek, “Ondan da bu çok masum ve müthiş bir adam olan harika baba ve Hristiyan’ın Türkiye’den çıkmasına izin vermesini bekliyorum” diye ekledi.

“Bence Türkiye her ne yapıyorsa çok üzücü. Korkunç bir hata yapıyorlar.” diyen Trump, bu konuda herhangi bir imtiyaz tanımayacaklarını kaydetti.

“Cumhurbaşkanı ile çok iyi bir ilişkim vardı”

ABD lideri, ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı gümrük vergilerinin Avrupa’ya olacak ekonomik etkisine ilişkin de “Hiç endişelenmiyorum. Yapılması gereken en doğru şey budur” ifadelerini kullandı.

Trump son olarak da “Türkiye’yi seviyorum. Türkiye halkını çok seviyorum. Biliyorsunuz şu ana kadar da Cumhurbaşkanı ile çok iyi bir ilişkim vardı. Onunla harika anlaştım. Çok iyi bir ilişkim vardı. Ama bu tek yönlü olamaz. Bu artık ABD için tek yönlü bir yol değil” ifadelerini kullandı.