Trump'tan şükran günü mesajı: En çok kendime şükran duyuyorum

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'de her kasım ayının dördüncü perşembesi kutlanan Şükran Günü için gazetecilerle paylaştığı mesajında 'en çok kendine şükran duyduğunu' dile getirdi.

Trump'tan şükran günü mesajı: En çok kendime şükran duyuyorum

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’de her kasım ayının dördüncü perşembesi kutlanan Şükran Günü için gazetecilerle paylaştığı mesajında ‘en çok kendine şükran duyduğunu’ dile getirdi.

Trump, kendi dönemini, “Görevi devraldığım günden bugüne ülke o kadar güçlendi ki, inanamazsınız. Yabancı liderler diyor ki, şimdiki ABD ile iki yıl öncesinin ABD’si arasındaki güç farkına inanamıyoruz.” sözleriyle övdü.

ABD Başkan Donald Trump, Şükran günü ve  devamındaki tatil vesilesiyle, ABD’li gazetecilerle sohbet edip, bol bol kendini övme şansı buldu.

Bir gazetecinin ‘bu yıl en çok neye şükran duyduğu’ sorusu üzerine Trump, ‘en çok kendisine müteşekkir olduğunu’ söyledi. Trump, bunu şöyle gerekçelendirdi: “Muhteşem bir aileye sahip olduğum ve bü ülkede muazzam bir fark yarattığım için… Ben bu ülkede muazzam fark yarattım. Görevi devraldığım günden bugüne ülke o kadar güçlendi ki, inanamazsınız.”

Hızını alamayan Trump, kendi kendini övmeye şöyle devam etti: “Demek istediğim, görüyorsunuz, o kadar çok güçlendi ki, insanlar inanamıyor bile. Yabancı liderleri gördüğümde, bana diyorlar ki, şimdiki ABD ile iki yıl öncesinin ABD’si arasındaki güç farkına inanamıyoruz. Büyük ilerleme kaydettik.”

OBAMA’DAN MESAJ

Kişisel Twitter hesabından Şükran Günü mesajı paylaşan Trump’ın selefi Obama ise, “Gelecek neslin liderleri için minnetarım. Onlar hoşgörülü, yaratıcı, idealist gençler, dünyayı olması gerektiği gibi yapmak için uğraşıyorlar. Umut için eylem gerektiğini anlıyorlar” mesajını paylaştı.

Kimi vesilelerle iklim değişikliğini kabul etmediğini dile getiren ve Obama’nın imza attığı Paris İklim Anlaşması’ndan ABD’yi çıkarmış olmakla övünen Trump, “Gaddar ve yayılmacı soğuk patlaması TÜM REKORLARI kırabilir — Küresel Isınmaya hani ne oldu?” diyerek Obama ve küresel ısınma mesajını harmanladı.