Trump'tan 'sarı yelekler' açıklaması: Fransa'yı seviyorum

ABD Başkanı Donald Turmp, Fransa'da 'Sarı Yelekler' tarafından düzenlenen protestolar hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Paris Anlaşması'nın Paris için pek de işe yaramadığını söyleyen Trump, " 'Trump'ı istiyoruz' naraları atıyorlar. Fransa'yı seviyorum" dedi.

Trump'tan 'sarı yelekler' açıklaması: Fransa'yı seviyorum

ABD Başkanı Donald Turmp,  Fransa’da  ‘Sarı Yelekler’ tarafından düzenlenen protestolar hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Paris Anlaşması’nın Paris için pek de işe yaramadığını söyleyen Trump, ” ‘Trump’ı istiyoruz’ naraları atıyorlar. Fransa’yı seviyorum” dedi.

Trump sosyal medya hesabından, “Paris Anlaşması, Paris için pek de işe yaramıyor. Fransa’nın her yerinde protesto ve kargaşa var. İnsanlar doğayı koruma önlemi olarak üçüncü dünya ülkelerine büyük meblağlar ödemek istemiyor. ‘Trump’ı istiyoruz’ naraları atıyorlar. Fransa’yı seviyorum” cümlelerini paylaştı.

Trump’ın açıklamalarının devamı şöyle: “Avrupa Ordusu fikri Birinci ve İkinci Dünya Savaşı’nda işe yaramadı. Fakat ABD sizin için oradaydı ve her zaman yanınızda olacak. Sizden istediğimiz tek şey NATO’ya olan ödemelerinizi yapmanız. Almanya GSYİH’nin yüzde 1’i kadarını öderken ABD yüzde 4.3’ünü Avrupa’yı korumak için ödüyor. Adil değil.”