Trump'tan Google ve Facebook'a soruşturma açılması için kararname

ABD Başkanı Donald Trump, Google ve Facebook hakkında haksız rekabet soruşturması açılabilmesi için kararname çıkartmaya hazırlanıyor

Trump'tan Google ve Facebook'a soruşturma açılması için kararname

ABD Başkanı Donald Trump, Google ve Facebook hakkında haksız rekabet soruşturması açılabilmesi için kararname çıkartmaya hazırlanıyor. Henüz hazırlık aşamasında olan ama taslağı basına sızan kararnamenin hedefinde internet devleri yer alıyor.

Hazırlık aşamasındaki kararnamede internet şirketleri arasındaki rekabeti korumak ve bu şirketlerin tüketicilere zarar vermesinin engellemek için bazı devlet kuruluşlarına özel önlemler alma yetkisi verilecek.

Euronews’ten Enis Günaydın’ın haberine göre, basına sızan kararnamede sosyal medyanın halk üzerindeki etkisine dikkat çekilirken, bu platformlar arasındaki rekabetin korunmasının önemi vurgulandı.

Trump ‘izin vermeyeceğiz’ demişti

Amerikan Başkanı Donald Trump daha önce defalarca Facebook ve Google’ın muhafazakarlara karşı taraflı olduğunu dile getirmişti. Ağustos ayında attığı bir tweette Trump, “Sosyal medya, cumhuriyetçi/muhafazakar seslere yönelik ayrımcılık yapıyor. Trump yönetimi adına açık ve net şekilde konuşarak buna izin vermeyeceğimizi söylüyorum. Sağ görüşlü insanların fikirlerini engellerken diğerlerine dokunmuyorlar.” demişti.

Daha önce haksız rekabet yaptığı gerekçesiyle Avrupa Birliği, Google’a 4,3 milyar Euro para cezası kesmişti. Kararname ile benzer cezaların ABD kurumları tarafından kesilmesine de imkan tanınacak.