Trump'tan göçmenlere tehdit: Ordumuz sizi bekliyor

Orta Amerika ülkelerinden harekete geçerek ve Meksika üzerinden ABD'ye geçmeye çalışan binlerce göçmeni, Başkan Donald Trump, "Ordumuz sizi bekliyor" diyerek tehdit etti.

Trump'tan göçmenlere tehdit: Ordumuz sizi bekliyor

ABD ordusunun başta tahmin edilenden çok daha fazla askeri göçmen akınına karşı güney sınırına sevk edebileceği haberinin patlak vermesinin ardından Başkan Donald Trump da Twitter’dan yaylım ateşine geçti.

Orta Amerika’dan harekete geçip Meksika’yı kat ederek ABD sınırına ulaşmaya çalışan, çoğu kadınlar ve çocuklardan oluşan göçmen kafilesini hedef alan Trump “Güney sınırımıza ilerleyen kafilenin içine çok sayıda çete üyesi ve bazı çok kötü insanlar karışmış durumda” suçlamasını getirdi.

“Lütfen geri dönün, yasal süreçten geçmeden ABD’ye girmenize izin verilmeyecek” tehdidinde bulunan Trump, hızını alamayıp “Bu ülkemizin istila edilmesidir” iddiasında bulundu. “Ve ordumuz sizi bekliyor!” diye gözdağı vererek sözlerini noktaladı.

 

Reuters’e konuşan bir ABD’li yetkili de göçmen kafilesini durdurmak üzere Meksika sınırına gönderilecek askerlerin sayısının binlerce düzeyine ulaşabileceğini belirtti. ABD’li yetkili, kesin sayının henüz belirlenmediğini belirtti.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ise Amerikan askeri yetkililerine dayandırdığı haberinde, ordunun güney sınırına 5 bin asker sevk etmeyi planladığını yazdı.

Geçen hafta Trump’ın talebini değerlendiren Pentagon’un, sınıra 800-1000 arasında asker sevk edebileceğinden söz ediliyordu.

Pentagon, haberlerle ilgili yorum yapmaya yanaşmazken planlamanın devam ettiğini kaydetti.

Savunma Bakanı Jim Mattis, Meksika sınırında askerlerin ve diğer askeri kaynakların kullanılması için geçen hafta yetki vermişti. Mattis’in yetkilendirmesi asker sayısını içermiyor.

ABD Başkanı seçilirken göçmen karşıtı söylemden istifade etmiş olan Trump, 6 Kasım’daki Kongre seçimleri öncesi göçmen karşıtlığına ve bunun üzerinden Demokrat Parti’ye yüklenmeye hız verdi.