Trump'ın 'Venezuela’nın işgal edilmesini' istediği ortaya çıktı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, danışmanlarına Venezuela'yı işgal etmeyi önerdiği açıklandı.

Trump'ın 'Venezuela’nın işgal edilmesini' istediği ortaya çıktı

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz Ağustos ayında Oval Ofis’te Venezuela’ya yaptırımların konuşulduğu bir toplantı sırasında danışmanlarına Amerika’nın Venezula’yı işgal etmesi gerektiği yönünde baskı yaptığı ortaya çıktı.

Associated Press’in haberine göre, Trump toplantı sona ermek üzereyken danışmanlarına dönerek “Neden ABD bu sorunlu ülkeyi işgal etmesin?” diye sordu.

Habere göre Trump’ın bu teklifi karşısında, eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster dahil odada bulunanlar “şaşkına döndü”. Daha önceden bilinmeyen bu diyaloğa ilişkin bilgi, Amerikan yönetiminden ismi açıklanmayan üst düzey bir yetkiliden geldi.

Buna göre, 5 dakika civarında süren diyalogda McMaster ve diğerleri sırayla Trump’a, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu “cezalandırma” amaçlı askeri bir operasyonun nasıl ters tepeceğini ve Latin Amerika ülkeleri arasında çok zor kazanılan desteği kaybetme riskini doğuracağını anlattı.

Trump’ın sözkonusu görüşmeyi “Venezuela için askeri seçenek mümkün” şeklinde açıklama yaptığı 11 Ağustos 2017’den bir gün önce gerçekleştirdiği belirtiliyor.