Trump'ın 'Rahip Brunson'la ilgili çağrısına Dışişleri'nden yanıt

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Trump'ın Türkiye'de tutuklu Rahip Brunson'la ilgili yaptığı çağrıya yanıt verdi.

Trump'ın 'Rahip Brunson'la ilgili çağrısına Dışişleri'nden yanıt

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 13 Temmuz’da yapılan Türkiye- ABD ortak çalışma grubu toplantısına nelerin ele alındığına ilişkin açıklamada bulunurken, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’de tutuklu bulunan rahip Andrew Brunson’la ilgili çağrısına da yanıt verdi.

Toplantının Ankara’da yapıldığını hatırlatan Aksoy, toplantıda Fethullah Gülen’in iadesi, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın davası, iki ülke arasında adli iş birliği ve Türkiye’de tutuklu bulunan ABD vatandaşları konularında görüş teatisinde bulunulduğunu kaydetti.

TRUMP’IN ZİYARETİ

Sözcü Hami Aksoy, Trump’ın Türkiye ziyaretine ilişkin, “Baştan itibaren bu konuda çalışmalar var ancak henüz kesinleşmiş bir tarih yok” dedi.  Aksoy, Trump’ın Brunson için Erdoğan’a yaptığı “Birşeyler yapmalı” çağrısı için de “Rahip Brunson davasında ortada hukuki bir süreç var ve devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

F-35’LER

Hami Aksoy, “F-35 konusunda bir sıkıntı yok. Pilotlarımız şuanda eğitim alıyorlar” dedi.

İDLİB’DEKİ CİHATÇILAR

Aksoy, Erdoğan ve Putin’in Suriye ordusunun İdlib’e yönelmesine dair telefon görüşmesine ilişkin, “Sahada şiddetin azaltılması Astana’da yürütülen çalışmaları baltalıyor. Bu senaryonun İdlib’te tekrar etmesini istemiyoruz” dedi.

PYD’NİN MENBİÇ’TEN ÇEKİLMESİ

Aksoy açıklamasında, Kuzey Suriye’de bulunan Menbiç kentinden PYD’nin tamamen çekildiğinin teyit edildiğini de sözlerine ekledi.