Trump'ın başı dertte: Avukatı 'itirafçı' oldu

Trump'ın eski avukatı Cohen, FBI ile anlaşarak 'itirafçı' oldu.

Trump'ın başı dertte: Avukatı 'itirafçı' oldu

Trump’ın eski avukatı Cohen, FBI ile anlaşarak ‘itirafçı’ oldu. FBI, Michael Cohen’in ofisine ve otel odasına operasyon düzenlemişti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın kişisel avukatı Michael Cohen, New York Güney Bölgesi Başsavcılığı ile anlaşarak kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etti. Bu suçlamalar, 2016 yılında yapılan başkanlık seçimlerindeki finansal usulsüzlükler üzerine.

Trump’ın, porno film yıldızı Stormy Daniels ve eski Playboy modeli Karen McDougal ile yaşadığı ilişkileri ört pas etmek için Cohen, her iki isme de sus payı verdiğini itiraf etti. Cohen bunun seçimleri etkilemek için yapıldığını söyledi.

Öte yandan Cohen, mahkeme salonunda Trump için ‘bir aday’ olarak hitap etti. Amerikan basını tarafından bu durum dikkat çekici olarak bulundu.

TRUMP’IN SEÇİM BAŞKANI DA SUÇLU BULUNDU

Trump’ın 2016 Başkanlık Seçim Kampanyası Başkanı Paul Manafort da Virginia’da yargılandığı mahkemede 18 maddeden 8’inden suçlu bulundu. Manafort, vergi kaçırma, ve yabancı bankalardaki hesapların beyan edememe gibi maddelerden suçlu bulundu.

Manafort, Rus oligarkları ve Ukrayna’yla bağlantıları nedeniyle istifa etmek zorunda kalmadan önce Trump kampanyasının bir numaralı ismiydi. Manafort Ukrayna’daki Rusya yanlısı gruplarla bağlantılı olduğu suçlamaları karşısında Ağustos 2016’da görevinden istifa etti.

8 FARKLI SUÇLAMAYI KABUL ETTİ

Cohen’in hakkındaki vergi kaçırma ile kampanya bütçesiyle ilişkili 8 farklı suçlamayı kabul ettiği belirtildi.

Mahkemede konuşan Cohen’in “Adayın lehine kampanya finans kurallarını ihlal ettim” dediği aktarıldı.

Cohen, Trump’ın hatalarını ‘düzelten’ şahıs olarak biliniyordu. Federal Araştırma Bürosu (FBI) geçtiğimiz günlerde Cohen’in ofisine ve kaldığı otel odasına bir operasyon düzenlemişti. Operasyon sonrası, Cohen, savcılıkla anlaşmaya gidebileceğini dile getirmişti.

Avukat Cohen’in mahkemedeki ifadeleri Başkan Trump için sorun oluşturabileceği üzerinde duruluyor.

COHEN’İN AVUKATI: TRUMP’IN DA SUÇU DEĞİL Mİ?

Öte yandan Cohen’in avukatı Lanny Davis, Twitter’da yaptığı açıklamada “Michael Cohen bugün bu adımı ailesi yeni bir sayfa açabilsin diye attı” deyip Trump’ın Cohen’i ‘seçime müdahale için iki kadına ödeme yaparak suç işlemeye yönelttiğini’ söyledi. Davis “Bu ödemeler, Michael Cohen’in işlediği bir suçsa, neden Donald Trump’ın suçu olarak da kabul edilmiyor?” diye sordu.

Davis’in sözünü ettiği iki kadının Daniels ve Playboy mankeni Karen McDougal olduğu sanılıyor.