Trump ve Juncker görüşmesinde anlaşma sağlandı!

ABD Başkanı Donald Trump ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'ın, Beyaz Saray'da bir araya geldi

Trump ve Juncker görüşmesinde anlaşma sağlandı!

ABD Başkanı Donald Trump ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’ın, Beyaz Saray’da bir araya geldi.

Ülkesinin mevcut şartlarda AB’ye her yıl milyarlarca dolarlık ticaret açığı verdiğini vurgulayan Trump, “Adil bir ticaret anlaşması istiyoruz. Umarım bunun için bir yol bulabiliriz.” ifadelerini kullanmıştı.

Juncker ise ABD ile AB arasındaki ticaretin dünya ekonomisi için büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, “Bizler yakın müttefikleriz; birbirimizin düşmanı değiliz. Birbirimizle çalışmak zorundayız. Dünya ticaretinin, yarısını bizler temsil ediyoruz. ABD ile AB arasındaki ticaret hacmi 1 trilyon dolar. Bu nedenle, birbirimizi hedef almak yerine birbirimizle konuşmalıyız.” ifadelerini kullandı. ABD ile AB’nin gümrük vergilerini yükseltmek yerine düşürmesi gerektiğini savunan Juncker, “Bunu yapmak zorundayız. Bu bizim görevimiz.” diye konuştu.

Emperyalistler anlaştı

Açıklama yapan ABD Başkanı Trump, “AB ile otomobil harici endüstriyel ürünlere yönelik tarifeleri ve sübvansiyonları sıfırlamaya çalışmak konusunda anlaşma sağladık” ifadelerini kullandı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlamayan ikili, kısa açıklamalarının ardından heyetleriyle birlikte toplantıya başladı.