Trump: Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı açıklaması güvenilir

ABD Başkanı Donald Trump, Kaşıkçı cinayetine ilişkin Suudi Arabistan tarafından yapılan "yaşanan arbede sonucu ölmüştür" açıklamasına 'güvenilir' yorumunda bulundu.

Trump: Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı açıklaması güvenilir

ABD Başkanı Donald Trump, Kaşıkçı cinayetine ilişkin Suudi Arabistan tarafından yapılan “yaşanan arbede sonucu ölmüştür” açıklamasına ‘güvenilir’ yorumunda bulundu.

ABD’nin Arizona eyaletinde basın açıklaması yapan Trump Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı’nın ölümünü teyit eden açıklamasına  “ilk büyük adım” değerlendirmesini yaparak “Ancak kendi değerlendirmemiz henüz bitmedi. Şu anda (bir sonuca varmak için) erken.” ifadelerinde bulundu.

Trump Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşmelerinin ardından kararlarını belirleyeceklerini ifade ederek “Suudilere bazı sorularımız olacak. Bu konuda Kongre ile birlikte çalışacağız.” dedi.

Riyad yönetiminin Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili yaptığı tutuklamaların da “çok önemli olduğunu” belirten Trump, yürütülen soruşturmaya ilişkin “Bu sürece biz dahil olduk, Türkiye dahil oldu. Bu korkunç bir şey ve gözden kaçan bir olay olmayacak.” değerlendirmesinde bulundu.

‘Silah anlaşmasını koruyacağız’

Trump Suudi Arabistan ile 110 milyar dolarlık silah anlaşmasının devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya ise anlaşmayı korumak istediğini vurgulayarak onun yerine Suudi Arabistan’a “bir tür yaptırım” uygulamayı tercih edeceğini söyledi.