Trump Kim Jong Un ile zirveyi iptal ettiğini duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump ile KDHC lideri Kim Jong-Un'un beklenen görüşmesi iptal oldu.

Trump Kim Jong Un ile zirveyi iptal ettiğini duyurdu

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong Un’la 12 Haziran’da Singapur’da görüşecekti.

Trump iptal kararını Kim’e bir mektupla iletirken, Beyaz Saray Trump’ın gönderdiği mektubu paylaştı. Mektupta ABD Başkanı Donald Trump, Kim Jong Un’a 12 Haziran’daki görüşmeyi iptal ettiğini bildirdi.

Kararı KDHC’nin ABD’ye yönelik “çok şiddetli öfke ve düşmanlık” göstermesiyle gerekçelendiren Trump, mektubunda ”Uzun süredir planlanan görüşmenin, şu sıra, yapılmasının uygunsuz olacağını hissediyorum” diyerek şöyle devam etti:

“Dolayısıyla, lütfen, bu mektubu, Singapur zirvesinin her iki tarafın hayrına, ama dünyanın zararına şekilde vuku bulmayacak olmasının ulağı olarak kabul edin.”

NÜKLEER SİLAHLARIYLA ÖVÜNDÜ

ABD Başkanı Trump mektubunda, “Nükleer kapasiteniz hakkında konuşuyorsunuz ama bizimkiler o kadar büyük ve güçlü ki, Tanrı’ya hiçbir zaman kullanmamamız için dua ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Zirvenin ertelenmesiyle dünyanın kalıcı barış için büyük bir fırsatı kaçırdığını’ söyleyen Trump, mektubunda gelecekte Kim’le görüşmek istediğini söyledi.

Trump, KDHC lideri Kim’e, “Eğer fikrini değiştirirsen beni beni aramaktan ya da bana yazmaktan çekinme” mesajını verdi.