Trump: Kaşıkçı cinayetinden belki tüm dünya sorumludur, Selman'ın sorumluluğuna ilişkin delil yok

ABD Başkanı Donald Trump Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Trump: Kaşıkçı cinayetinden belki tüm dünya sorumludur, Selman'ın sorumluluğuna ilişkin delil yok

ABD Başkanı Donald Trump Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı’ya ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’ın sorumluluğuna ilişkin kanıt olmadığı ileri süren Trump “Belki de bütün dünya sorumlu tutulmalıdır.” dedi.

Şükran Günü nedeniyle Florida’daki basına açıklamalarda bulunan Trump, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin soruları yanıtladı. Suudi Arabistan Veliaht Kralı Muhammed bin Selman’ın Kaşıkçı cinayetinden sorumlu olduğu iddialarını ”hararetli bir şekilde reddettiğini ifade eden Trump,”Belki (Bin Selman) biliyordu, belki de bilmiyordu” açıklamasını yineledi.

‘Dünya kirli bir yer’

Trump, Veliaht Prens Selman’ın olayla bağlantısına dair yeterli delil olmadığını savunarak “Belki de bütün dünya sorumlu tutulmalıdır, çünkü dünya kirli bir yer” ifadelerine yer verdi.

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA) tarafından Selman’ın Kaçıkçı cinayeti emrini verdiğine yönelik bilgilere ulaşıldığı iddialarına ise Trump ”teşkilatın şüpheleri olduğunu fakat kesin bir sonuca varmadığını” ifade etti.

‘Selman olayın örtülmeye çalışılmasından nefret ediyor’

Trump, konuya ilişkin ayrıca “Bu olaydan nefret ediyorum, olayın örtülmeye çalışılma biçiminden nefret ediyorum. Şunu söyleyebilirim ki Veliaht Prens bu durumdan benden daha fazla nefret ediyor” dedi.