Trump Davos'ta yuhalandı

Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda 2000 yılında Bill Clinton'dan sonra giden ilk ABD Başkanı olan Donald Trump, konuşmasında yalan haberlerden söz edince yuhalandı.

Trump Davos'ta yuhalandı

Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda 2000 yılında Bill Clinton’dan sonra giden ilk ABD Başkanı olan Donald Trump, konuşmasında yalan haberlerden söz edince yuhalandı.

Trump, konuşmasına ”Amerikan halkının çıkarlarının temsilcisi olarak buradayım” sözleriyle başladı, ancak ”Ben her zaman ‘Önce Amerika’ diyeceğim. Ama bunu demek ‘Amerika tek başına’ anlamına gelmez” diye devam etti. Daha iyi bir dünya inşa etmek için Amerika’nın ortaklığa hazır olduğu güvencesi sundu.

Dünyanın güçlü ve müreffeh bir Amerika’nın yeniden canlanışına tanıklık ettiğinden söz eden Trump, Amerika’nın iş yapmaya, ticaret yapmaya açık olduğunu ve tekrar rekabetçi hale geldiğini öne sürdü.

”İşinizi, istihdamınızı, yatırımınızı ABD’ye getirmek için mükemmel bir zamandayız” iddiasında bulunan Trump, yurttaşları, tüketicileri korumaya yönelik regülasyonları bir bir kaldırmasını da ”Regülasyon gizli vergidir” sözleriyle savundu.

Serbest ve açık ticaretin bu sistemin bazı ülkeler tarafından suistimal edilmesi halinde diğerlerinin zarar görmesi pahasına var olamayacağını dile getiren Trump, ticaretin adil ve mütekabil olması gerektiğini, adil olmayan ticari uygulamaları ABD’nin artık görmezden gelmeyeceğini vurguladı.