'Trafik kazalarında önemli bir artış olmadı' derken kaza oldu

'Trafik kazalarında önemli bir artış olmadı' derken kaza oldu

'Trafik kazalarında önemli bir artış olmadı' derken kaza oldu

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 145 kişinin hayatını kaybettiği, 695 kişinin ise yaralandığı 9 günlük Kurban Bayramı tatiline ilişkin konuşurken “Alınan önlemler sayesinde trafiğe çıkan araç sayısının çoğalmış olmasına, bayramın uzun bir tatil dönemine denk gelmesine ve seyahat eden yolcu sayısının çok artmasına rağmen, trafik kazalarında önemli bir artış olmadı” dedi. Geçen yılın 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde 112 kişi ölmüş, 482 kişi de yaralanmıştı. Ersoy bu konuşmayı yaparken yanı başında bir de kaza meydana geldi.

Anadolu Otoyolu Düzce Kaynaşlı çıkışında polis ekiplerinin ‘kırmızı düdük’ uygulamasına katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, durdurulan araçlardaki tatilcilere broşür, şapka, tişört ve kırmızı düdük verdi. Ersoy 9 günlük tatilinde alınan önlemlerle ilgili “Bugün bayram tatilinin son günü ve dönüşler devam ediyor. Bu manada dönüşlerin daha huzurlu geçebilmesi, sevenlerin sevdiklerini tatillerini tamamlamış olarak dönebilmelerini sağlamak amacıyla aldığımız önlemlerin uygulamalarını yerinde görmek, polis arkadaşlarımızın bayram süresince yaptıklarını fedakarca çalışmalarını takdir etmek ve uygulama noktalarını gezerek yerinde görmek için ziyaretler yapıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında “Alınan önlemler sayesinde, trafiğe çıkan araç sayısının çoğalmış olmasına, bayramın uzun bir tatil dönemine denk gelmesine ve seyahat eden yolcu sayısının çok artmasına rağmen, trafik kazalarında önemli bir artış olmadı. Temenni ediyoruz ki, hiç kaza olmasın, hiç acı yaşanmasın. Bunun için de sürücülerin daha dikkatli olması gerekli” diye konuşan Bakan Yardımcısı, konuşurken yoldan geçen bir otomobil, yol kenarındaki kalabalıkta ne olduğunu anlamak için yavaşladığı sırada bir başka araç arkadan çarptı.

Son kazada ölen ya da yaralanan olmazken bayram bilançosu 145 ölü, 695 yaralı olarak açıklandı.