Trabzon'da sel ve heyelan: Karayolu ulaşıma kapandı

Trabzon'da şiddetli yağışın yol açtığı heyelan Akçaabat-Düzköy karayolunu ulaşıma kapattı.

Trabzon'da sel ve heyelan: Karayolu ulaşıma kapandı

Trabzon’da şiddetli yağışın yol açtığı heyelan Akçaabat-Düzköy karayolunu ulaşıma kapattı. Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, sel ve heyelanın büyük çaplı olmadığını söyledi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şiddetli yağıştan en çok Akçaabat, Yomra, Arsin ve Sürmene’nin etkilendiğini bildirdi.

Trabzon’da şiddetli yağışın yol açtığı heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Akçaabat-Düzköy karayolundaki çalışmalar devam ediyor.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, yağış dolayısıyla meydana gelen sel ve heyelanın büyük çaplı olmadığını söyledi. Ekiplerin ihbarlara anında müdahale ettiğini belirten Şenel, ilk tespitlere göre çok önemli hasar oluşmadığı bilgisini verdi.

Şenel, ulaşıma kapanan Akçaabat-Düzköy karayolundaki çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, “Düzköy ve Akçaabat arasındaki bu önemli yolu kısa sürede ulaşıma açacağız. Herhangi bir sıkıntı yok. Sadece geçici bir gecikme oldu aşırı yağmurdan dolayı” diye konuştu.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen de bazı derelerin taşması sonucu yukarıdan gelen malzemenin bazı yolları kapattığını belirterek, bazı ev ve iş yerlerinin alt katlarını da su bastığını söyledi.

Ekiplerin öncelik sıralamasına göre müdahale ettiğini anlatan Türkmen, kapalı mahalle ve yayla yollarını peyderpey ulaşıma açacaklarını sözlerine ekledi.

EN ÇOK SÜRMENE, AKÇAABAT, YOMRA VE ARSİN İLÇELERİ ETKİLENDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentteki şiddetli yağıştan en çok Akçaabat, Yomra, Arsin ve Sürmene ilçelerinin etkilendiğini bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sağanak dolayısıyla bazı mahallelerde su taşkını ve toprak kayması olayları yaşandığını anımsatarak, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin tüm noktalara anında müdahale ettiğini vurguladı.

Trabzon’un ciddi şekilde sağanağa maruz kaldığını aktaran Gümrükçüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Şükürler olsun ki herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Yağıştan en çok etkilenen ilçelerimiz Akçaabat, Yomra, Arsin ve Sürmene. Bazı mahallelerimizde su taşkını ve heyelan yaşandı. Kapanan tüm yollarımıza müdahale edilmiş olup gerekli çalışmalar ivedilikle yapılmaktadır. Gerekli tedbirler alınmıştır.”

Derecik Mahallesi’ndeki Oğulkaya Irmağı da taştı, geçici lise binasının zemin katı ile bölgedeki çay ocağını su bastı, öte yandan, Maçka ilçesinde de yağış nedeniyle heyelanlar meydana geldi.

İlçe genelinde kapanan 20 mahalle yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

Ayrıca, Maçka-Sümela yolunda da üç noktada heyelan oldu. Yol, temizlik çalışmalarının ardından ulaşıma açıldı.  Bayram dolayısıyla bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.