TL'nin erimesine o da isyan etti

Ülkesi Japonya'ya dönmek isteyen Ayumi Takano, TL'nin Japon yeni karşısında da erimesi üzerine isyan etti.

TL'nin erimesine o da isyan etti

Uzun zamandır Türkiye’de oyunculuk ve sunuculuk yapan Japon sanatçı Ayumi Takano, Türk Lirası’nın değer kaybına isyan etti.

Japonya’ya dönmenin hayalini kuran Takano, TL’nin ülkesinin para birimi yen karşısındaki durumuna ilişkin 3 ay önce yaptığı paylaşımı alıntılayıp, şimdiki durumun daha kötüleşmesine isyan ederek, “Ne zaman gidebileceğim” diye yazdı.

Dün 5,4250 ile yeni bir tarihi zirve yapan Dolar/TL kuru ile Türk Lirası, yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 38 değer kaybetti. TL aynı şekilde Euro, sterlin gibi para birimleri karşısında da büyük değer kayıplarına uğradı.

Ancak TL’nin karşısında eridiği bir diğer para birimi de Japon yeni oldu. 100 yen üzerinden yapılan hesaplamaya göre 3 ay önce 100 yen 4.00 TL ediyordu. Bu oran yılbaşında ise 100 yenin 3.33 TL’ye tekabül etmesi şeklindeydi. Bugün ise TL hemen hemen tüm diğer ülke para birimleri karşısında olduğu gibi Japon yeni karşısında da deyim yerindeyse dibe vurdu. An itibariyle piyasalarda 100 Japon yeni 4.72 TL’den den işlem görüyor. Bir başka ifadeyle yılbaşında 1 TL’nin değeri 0.29 yen iken, bugün ise 0.21 yen değerine düştü.