TL'den Mustafa Kemal'in resminin kaldırılmasını istedi !

Şeriatçı, kürtçü siyasetçi Sıdkı Zilan, twitter üzerinden TL'den Mustafa Kemal'in resminin kaldırılmasını, yerine Seyit Rıza ve Şeyh Sait'in resminin konulmasını istedi.

TL'den Mustafa Kemal'in resminin kaldırılmasını istedi !

Şeriatçı, kürtçü siyasetçi Sıdkı Zilan, twitter üzerinden TL’den Mustafa Kemal’in resminin kaldırılmasını, yerine Seyit Rıza ve Şeyh Sait’in resminin konulmasını istedi.

7 Haziran seçimlerinde HDP ile ittifak yapan Azadi hareketi kurucusu Sıdkı Zilan, twitter üzerinden yaptığı “Dolar nasıl düşer” açıklamasında, TL’nin üzerinden Mustafa Kemal’in resminin kaldırılmasını; adının ise, Türk Lirası yerine “İslam veya Kürdistan dinarı” yapılmasını istedi.

Hem PKK’nın hem de Hizbullah’ın bazı davalarında avukatlık yapan Sıdkı Zilan, İslamcı Kürt partisini Ekim 2012’de kuracaklarını duyurmuştu. Zilan’ın bu duyurusu FETÖ’nün kapatılan yayın organı Taraf gazetesinde, “İslamcı Kürt partisi yolda” başlığıyla haber olmuştu. Dinci Kürtçü siyasetçi Zilan’ın “İzmir gibi muhafazakâr Kürt nüfusunun olmadığı yerlerde siyaset yapmayacağız” şeklindeki açıklamaları da Kürtlerin tepkilerine neden olmuştu. HDP de, 7 Haziran 2015 yılındaki seçimler İslamcı Azadi Hareketi ile seçim ittifakı yapmıştı. Azadi Hareketi MYK üyesi Sıdkı Zilan, 2018 yılının Ocak ayında, sosyal medya paylaşımlarında “örgüt propagandası” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” iddialarıyla gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İşte o mesajlar