TKP'nin 98. yaşında Maltepe'de 'Gericiliğe ve Emperyalizme karşı mücadeleyi büyütüyoruz' etkinliği

Türkiye Komünist Hareketi Maltepe İlçe Örgütü, Türkiye Komünist Partisi'nin kuruluşunun 98.yıl dönümünde Maltepe Nazım Hikmet Kültürevi’nde bir etkinlik düzenledi.

TKP'nin 98. yaşında Maltepe'de 'Gericiliğe ve Emperyalizme karşı mücadeleyi büyütüyoruz' etkinliği

Türkiye Komünist Hareketi Maltepe İlçe Örgütü, Türkiye Komünist Partisi’nin kuruluşunun 98.yıl dönümünde Maltepe Nazım Hikmet Kültürevi’nde bir etkinlik düzenledi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üye ve dostları “Gericiliğe ve Emperyalizme karşı mücadeleyi büyütüyoruz” çağrısıyla bir araya geldi.

Etkinliğe “98 yıldır büyük bedeller ödeyerek sosyalizm bayrağını taşıyan ve bu uğurda yaşamını yitirenleri anmak adına” saygı duruşuyla başlandı.

Etkinlik, açılış konuşmasının ardından Nazım Hikmet’in “Kalbim” ve Ruhi Su’nun “15’lere Ağıt” dizeleriyle devam etti.

Türkiye Komünist Partisi’nin tarihini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından tarihsel TKP üyesi Naciye Babalık, TKH Merkez Komitesi üyesi Kemal Parlak ve TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıktı.

Konuşmasına “Nazım’ın da dediği gibi bizlerin en büyük ustalığı, en büyük hüneri olan Türkiye Komünist Partisi’nin 98. Yılını kutlamak için buradayız” sözleriyle başlayan tarihsel TKP üyesi Naciye Babalık, 1920’de Bakü’de gerçekleştirilen konferansla Mustafa Suphi ve yoldaşlarının kurduğu partinin bu topraklarda ilk kez proletarya enternasyonalizmini yarattığını belirtti.

Babalık, TKP’nin kuruluşuna, emperyalizme karşı verilen bağımsızlık savaşındaki mücadelesine ve işçi sınıfıyla kurduğu bağlara değinerek Türkiye Komünist Hareketi öncülüğünde başlatılan ve bir dizi aydının imzacısı olduğu “ABD defol! Bu düzen değişmeli” kampanyasını çok önemsediğini, TKP geleneğinin yaşadığını vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.

Naciye Babalık’ın ardından konuklara seslenen Kemal Parlak “TKP’nin emperyalizme karşı, emperyalist bir savaşın içerisinde ve Ekim Devrimi koşullarında doğduğunu” ifade ederek kuruluşundan bu yana geçirdiği süreci ele aldı. Parlak konuşmasını TKP’nin işçi sınıfı içerisinde var ettiği mücadeleden örnekler vererek sürdürdü. Türkiye Komünist Partisi’nin bugün esaret altında olduğunu belirten Kemal Parlak Türkiye Komünist Hareketi’nin işçi sınıfının temsiliyetini üstlenmesiyle bu esareti sonlandıracağını söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Kemal Parlak’ın ardından sözü alan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek “TKP’nin 98. Yılında bir araya gelmenin büyük bir mutluluk ve onur” olduğunu belirterek konuşmasına başladı. TKP’nin karakterinde ‘haklılığın ve kararlılığın’ olduğunu ifade eden Tekerek, “50’lerde 60’larda 70’lerde sınıfın örgütlülüğünün yükseldiği her örneğin arkasında Türkiye Konünist Partisi vardır.” ifadelerine yer verdi. AKP’li yıllara da değinen Tekerek TKP’nin 2001 yılında tekrar ayağa kalkmasıyla geleneğinin devamcısı olarak ‘AKP’yi istemiyoruz’ mitingleriyle, ‘yetmez ama evet’çiliğe karşı mücadelesiyle, özelleştirmelere karşı ODTÜ kapılarına dayanmasıyla, Haziran Direnişi’ndeki mücadelesiyle partinin aklını yansıttığını belirtti. Tekerek “hep beraber salonlara sığmayacağımız bir Türkiye Komünist Partisi’nin özlemiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etkinlik, konuşmaların ardından Nazım Hikmet’in “Seni Düşünüyorum TKP’m Benim” şiirini okumasıyla sona erdi.