TKH'liler Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk'ü andı: Sosyalist devrim gerçekleşecek!

TKH İstanbul İl Örgütü, TKP saflarında mücadele ederken katledilen Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk için mezarları başında anma düzenlendi.

TKH'liler Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk'ü andı: Sosyalist devrim gerçekleşecek!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü, TKP üyesi ve İstanbul TÖB-DER Başkanı Talip Öztürk ile TKP İstanbul İl Sekreteri ve Merkez Komite üyesi Mustafa Hayrullahoğlu için öldürülüşlerinin yıldönümünde mezarları başında anma düzenledi.

İlk anma, 12 Eylül darbesinin ardından 16 Kasım 1982’de gözaltında katledilen TKP İstanbul İl Sekreteri ve Merkez Komite üyesi Mustafa Hayrullahoğlu için yapıldı.

Hayrullahoğlu’nun Beyoğlu Kulaksız Mezarlığı’nda bulunan mezarı başındaki anmadan konuşan TKH Merkez Komite Üyesi Kemal Parlak, “Mustafa Hayrullahoğlu (Deniz) yoldaşımız Türkiye işçi sınıfının iktidarına inanıyordu. Onun için devrimin işçi sınıfının öncülüğünde gerçekleşeceğini biliyordu ve bunun için mücadele ediyordu. Daha 1970’lerde Tekel Gerçek’i çıkarırken amacı mücadeleyi yükseltmekti. Elbette ki anacağız ve unutturmayacağız ama en önemlisi bize açtığı yoldan yürümek. Bugün çok rahatlıkla söyleyebiliriz ki, Türkiye Komünist Partisi’nin geleceği olan TKH’nin kadroları bu yolda yürüyor. Bugün gençlik ve kadınlar içerisindeki örgütlenmesiyle, en önemlisi Türkiye işçi sınıfına karşı olan görevini yerine getirmek için yola koyulmuş vaziyette. Deniz yoldaşımıza diyoruz ki ‘Biz bu hedefimizi mutlaka gerçekleştireceğiz. Türkiye işçi sınıfı örgütleyeceğiz, sosyalist devrim gerçekleşecek! Bu kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

Parlak’tan sonra konuşan tarihsel TKP ve TKH üyesi Naciye Babalık da TKP tarihinden örnekler vererek gençliğin tarihi iyi bilmesi gerektiğini belirtti. Anma Hayrullahoğlu için yazılmış “Deniz’i Anımsamak” şiirinin okunmasıyla sona erdi.

“ONLARI ANMAK SADECE MEZARI BAŞINA GELMEK DEĞİL…”

Mustafa Hayrullahoğlu anmasının ardından, 16 Kasım 1979 tarihinde öğretmenlik yaptığı okulun çıkışında faşistler tarafından sinsice katledilen TKP üyesi ve İstanbul TÖB-DER Başkanı Talip Öztürk’ün anmasına geçildi.

Öztürk’ün Topkapı Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında yapılan anmada konuşan TKH Merkez Komitesi Üyesi Kemal Parlak, Talip Öztürk’ün öğretmen hareketinin önderlerinden biri olduğunu hatırlatırken, “Ne yazık ki faşist çeteler TKP’nin yürüyüşünü durdurmak için Talip Öztürk yoldaşımızı kurdukları pusuyla öldürdü. Elbetteki yolumuz kesilemedi, devam ediyoruz. Onları anmak sadece mezarı başına gelmek değil, açtıkları yolda yürümektir. Bugün de sınıf partisinin öncülüğünde kadrolarımız sınıf içerisinde örgütlenmeye devam ediyor.” diyerek, Öztürk’e verilen sözün yerine getirileceğini söyledi.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ise, Öztürk ve Hayrullahoğlu için “Sadece bu iki yoldaşımız bile, bizim mücadelemizin ne kadar önemli ve gurur duyacak bir geçmişi olduğunun ispatıdır aslında.” derken, “Talip Öztürk, Mustafa Hayrullahoğlu, Kemal Türkler ve diğer yoldaşlarımız bu mücadeleye çok değerli katkılarda bulundukları için, tıkanmış olan yolları açtıkları için öldürüldüler.” ifadelerini kullandı. Tekerek, sosyalizm ve devrim mücadelesi için ölenlerin anıları önünde bir kez daha eğildiklerini belirtti.