TKH'den grev yasağına karşı çağrı: Metal işçisi AKP’yi de, patronları da yenecek!

Türkiye Komünist Hareketi açıklamasında, AKP'nin grev yasağına karşı hızla grev komitelerinin oluşturulması gerektiği belirtilirken, "Metal işçisinin verdiği grev sınavı hepimizin sınavıdır" denildi.

TKH'den grev yasağına karşı çağrı: Metal işçisi AKP’yi de, patronları da yenecek!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), onbinlerce metal işçisinin 2 Şubat’ta uygulamaya koyma kararı aldığı grev ilanına karşı AKP’nin aldığı hukuksuz yasağın ardından bir çağrı açıklaması yayınladı.

TKH açıklamasında, “şimdi metal işçisi için sınav günü” denilirken, grev için hazırlıkların hızlanması ve tüm işyerlerindeki metal işçileriyle hızla grev komitelerinin oluşturulması ile diğer sektörlerdeki işçilerle grev dayanışmasının sağlanması gerektiği belirtildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Metal işçisi AKP’yi de, patronları da yenecek!

Bakanlar Kurulu bu sabah aldığı karar ile 130 bin metal işçisinin toplu sözleşme hakkını gasp etti. Metal patronları ile kıyasıya bir mücadele yürüten metal işçilerinin 2 Şubat tarihinde gerçekleştirmek üzere aldığı grev kararı, “milli güvenlik” bahanesiyle yasaklandı!AKP’nin bu kararı grevden önce MESS’in sendikaları masaya davet etmesinden önce alması niyetleri belli etmiştir. Son iki yılda metal, bankacılık, cam, petro-kimya gibi farklı sektörlerde 7 grevi yasaklayan AKP, işçi sınıfına düşman bir parti olduğunu açık ara göstermiştir.

MESS’in dayatmalarına karşı greve başvuran metal işçileri AKP’nin aldığı karar ile savunmasız bırakılmaya çalışılıyor. Dün lokavt ile, bugün yasak ile engellenmeye çalışılan metal işçisini hiçbir yasa, olağanüstü hal ya da karar engelleyemez!

Sermayeyi yanına alan da halkın güvenliğinden bahsedemez!

Şimdi metal işçisi için sınav günüdür. Metal işçisi son yılların birikimiyle bu sınava iyi hazırlanmış durumda. AKP’nin yasağına, patronların işsizlik tehdidine pabuç bırakmamak için greve hazırlıklar hızlanmalı.

Tüm işyerlerinde metal işçileri hızla grev komiteleri oluşturmalı, diğer sektörlerdeki sınıf kardeşleriyle grev dayanışması sağlanmalıdır.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, grev yasağını tanımayacağını ilan eden metal işçilerini selamlar! Hukuksuz grev yasaklarına karşı tüm emekçi halkı mücadeleye çağırır.

Metal işçisinin verdiği grev sınavı hepimizin sınavıdır.

Bu sınavın sonucunda AKP de, patronlar da yenilecek!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

26 Ocak 2018″