TKH'den gözaltına alınan komünistlerle ilgili açıklama

Dün akşam saatlerinde gözaltına alınan TKH üyeleriyle ilgili açıklama yapıldı.

TKH'den gözaltına alınan komünistlerle ilgili açıklama

Dün akşam saatlerinde Esenler’de haftalık olarak gerçekleşen Sosyalist Cumhuriyet gazetesinin satışını yapan Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyelerine faşist saldırıda bulunulmuştu. Sonrasında olay yerine gelen polis TKH üyelerini gözaltına almıştı. Saldırganlar serbest bırakılırken, komünistler bugün (20 Mart) 13.30’da savcılığa çıkarılacak. Konuyla ilgili TKH’den yapılan açıklamada “Siyasi gerekçelerle komünistlere saldıran gericiler serbest bırakılırken, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlaması ile komünistler gözaltında tutulmaktadır” denilen açıklamada “Sömürü düzeninin bekçisi, emperyalizmin işbirlikçisi, gerici AKP iktidarının yarattığı bu düzene ve gerici, faşist güçlere boyun eğmeyeceğimiz herkes tarafından bilinmelidir” ifadeleri kullanıldı.

TKH tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Gerici saldırganlar serbest, komünistler gözaltında…Esenler’de gözaltına alınan üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır!

Dün akşam saatlerinde Esenler’de partimizin yayın organı olan Sosyalist Cumhuriyet gazetesinin satışına dönük gerici faşist saldırı sonrasında altı TKH üyesi gözaltına alınmıştı. Gece gözaltındaki arkadaşlarımızdan dördü serbest bırakılırken, Yusuf Çakar ve Ali Can Demir isimli yoldaşlarımız saldırıda bulunan gericilerin “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlaması ile halen gözaltında tutulmaktadır.

Partimizin siyasi faaliyetini engellemek için sözlü ve fiziki saldırıda bulunan gericiler ise serbest bırakılmıştır. Gerici AKP iktidarının ülkemizi getirdiği yer açısından yaşananlar ibretliktir. Siyasi gerekçelerle komünistlere saldıran gericiler serbest bırakılırken, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlaması ile komünistler gözaltında tutulmaktadır.

Konu Cumhurbaşkanı olunca akan sular durmakta, bir yurttaşa saldırı ve siyasi bir partinin faaliyetini engelleme girişimi ise meşru sayılmaktadır.

Sömürü düzeninin bekçisi, emperyalizmin işbirlikçisi, gerici AKP iktidarının yarattığı bu düzene ve gerici, faşist güçlere boyun eğmeyeceğimiz herkes tarafından bilinmelidir.

Gözaltındaki üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır.

Türkiye Komünist Hareketi

 

http://gazetemanifesto.com/2018/03/20/esenlerde-tkh-uyelerine-gozalti/