TKH'den direnişteki Flormar işçilerine destek: Söke söke kabul edecekler!

TKH, sendikalaştıkları için hukuksuz şekilde kapı önüne konulan Flormar işçilerinin direnişine destek verdi.

TKH'den direnişteki Flormar işçilerine destek: Söke söke kabul edecekler!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü, sendikalı oldukları için işten atılan Flormar işçilerinin direnişine destek ve dayanışma ziyaretinde bulundu.

TKH üyeleri, Petrol-İş’te örgütlendikleri için işten atılan yaklaşık 120 işçinin direnişlerini sürdürdükleri Gebze’deki fabrika önüne yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşün ardından TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek direnişçi işçilere hitaben bir konuşma yaptı. “Direnişinizin 16. gününde sizlere Antep’ten, Van’dan, İzmir’den, Eskişehir’den partimin selamlarını getirdim” diyen Tekerek, “Siz bir karar aldınız. Dediniz ki, ‘Biz çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakmak için, daha iyi koşullarda yaşamak için sendikalı olmak istiyoruz. Bizler de insanca yaşamak istiyoruz. Bu fabrikada sağlığımızdan olmamalıyız. Uzun iş saatlerine mecbur olmamalıyız’. Ve bir karar alarak sendikalı olmak istediniz. Bunun karşılığında patronlarınızsa ‘Sendikalı olamazsınız bu işten vazgeçin’ dedi. Aslında verdikleri cevap ‘Sizin insanca yaşamanızı istemiyoruz’du” ifadelerini kullandı.

“MASKEYİ İNDİRDİNİZ”

Tekerek konuşmasının devamında “Siz bu fabrikada güzellik malzemesi makyaj malzemesi üretiyorsunuz. Bugün burada patrolarınızın taktığı makyajlı maskeyi bir bir indirdiniz. Elinize yüreğinize sağlık. O makyajı biraz daha kazıdığınızda altında bir şey daha görüyoruz. Adına ‘patron partileri’ dediğimiz, bu patronlarla işbirliği içerisinde olan siyaetçiler. Bu siyasetçiler zaten işçi düşmanlığını gizlemiyor. OHAL’i gerekçe göstererek bütün grevleri erteliyor. Siz de burada direnerek bütün işçi düşmanlarına bir yanıt veriyorsunuz. ‘Bu iş bu kadar kolay değil’ diyorsunuz. Evet dostlar kolay değil. Direnen işçi sınıfı birlik ve mücadeleden her zaman zaferin doğduğunu göstermiştir. Bu direniş de zaferle sonuçlanacak. Flormar bu sendikayı söke söke kabul edecek” dedi.

Tekerek’in konuşmasına işçiler alkışlar ve “Flormar işçisi kazanacak”, “Sendika hakkı engellenemez”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarıyla yanıt verdi.

Ziyaretten ve direniş alanından bazı fotoğraflar: