TKH'den açıklama: Tutuklu 3. havalimanı işçileri serbest bırakılmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi'nin (TKH) açıklamasında, ""Binlerce 3. havalimanı işçilerinin haklı talepleri ortadadır. Tutuklu bulunan işçiler serbest bırakılmalı, bu gayri-meşru duruma son verilmelidir." denidi.

TKH'den açıklama: Tutuklu 3. havalimanı işçileri serbest bırakılmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), 3.havalimanı şantiyesinde insanca çalışma koşulları talep ettikleri için tutuklanan 3. Havalimanı işçilerinin yargılanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

TKH’den yapılan açıklamada “Binlerce 3. havalimanı işçilerinin haklı talepleri ortadadır. Tutuklu bulunan işçiler serbest bırakılmalı, bu gayri-meşru duruma son verilmelidir.” denildi.

TKH’den yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Tutuklu 3. Havalimanı işçileri serbest bırakılmalıdır!

3.Havalimanı şantiyesinde çalışan ve çalışma koşullarını protesto eden tutuklu 31 işçinin davası bugün görülmektedir. 14 Eylül tarihinde iş cinayetlerine, kötü çalışma koşullarına, ödenmeyen maaşlara, yatakhane ve yemekhanelerde insanlık dışı şartlara karşı sesini yükselten inşaat işçilerinin yargılandığı bu dava haksız bir davadır.

AKP tarafından siyasi bir şova dönüştürülen 3. Havalimanı açılışı, işçilerin yoğun çalışması pahasına gerçekleşmiş, bu durum insanlık dışı çalışma koşullarının da nedeni olmuştur.

14 Eylül tarihinde, insanlık dışı çalışma koşullarına karşı tepkisini dile getiren binlerce 3. havalimanı işçilerinin haklı talepleri ortadadır.

Tutuklu bulunan işçiler serbest bırakılmalı, bu gayri-meşru duruma son verilmelidir. AKP’nin siyasi baskısını yargı aracılığıyla sürdürmeye çalıştığı 3. Havalimanı davası düşmelidir!

TKH Genel Merkez