TKH'den açıklama: Baskın değil korsan seçim!

Türkiye Komünist Hareketi, tarihi 24 Haziran 2018 olarak açıklanan erken seçim için 'korsan seçim' nitelemesi yaparken, AKP-MHP ittifakının yaşadığı sıkışmaya dikkat çekti...

TKH'den açıklama: Baskın değil korsan seçim!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), AKP ve MHP’nin aldığı 24 Haziran’da erken seçim kararına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, “AKP ve MHP tarafından gündeme getirilen korsan seçim kararı, bu gerici, işbirlikçi ve sermaye yanlısı AKP rejiminin gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Günlerdir erken seçim olmayacak diyenlerin bugün bu noktaya gelmesi yaşadığı sıkışmayı açık olarak ortaya koymaktadır.” denildi.

TKH açıklaması şöyle:

“Baskın değil korsan seçim!

AKP ve MHP tarafından 2019 yılında yapılması planlanan seçimlerin erkene alınarak 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına dönük atılan adım büyük bir sıkışmanın göstergesidir.

Bu adım erken seçim değil adlı adınca korsan bir seçimdir!

AKP ve MHP tarafından gündeme getirilen korsan seçim kararı, bu gerici, işbirlikçi ve sermaye yanlısı AKP rejiminin gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Günlerdir erken seçim olmayacak diyenlerin bugün bu noktaya gelmesi yaşadığı sıkışmayı açık olarak ortaya koymaktadır.

OHAL koşullarında, hukuksuzluğun ve baskının egemen olduğu bir tabloda korsan seçim kararı AKP iktidarının hem dayatması hem tezgahı hem de sıkışmasıdır.

Bunun altında kapıya dayanmış ekonomik kriz, ayyuka çıkan Amerikancılık ve Ortadoğu politikalarında batağa saplanan bir iktidar gerçeği bulunmaktadır.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, AKP ve MHP tezgahıyla gündeme gelen korsan seçimlere yönelik tutumunu en kısa zamanda açıklayacaktır.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ”