TKH'den açıklama: Asıl ihanet alınteriyle çalışanlara hakkını vermemektir!

TKH 3. havalimanı şantiyesinde insanlık dışı çalışma koşullarını protesto eden işçilere karşı yapılan ihanet suçlamasına yanıt verirken, gözaltıların ve şantiyedeki ablukanın derhal son bulması çağrısında bulundu.

TKH'den açıklama: Asıl ihanet alınteriyle çalışanlara hakkını vermemektir!

Türkiye Komünist Hareketi, İstanbul’daki 3. havalimanı şantiyesinde insanca çalışma hakkı için direnişe geçen işçilerin gözaltına alınması ve AKP’lilerce “ihanet”le suçlanmasına ilişkin sert bir açıklama yaptı.

“Asıl ihanet alınteriyle çalışanlara hakkını vermemektir!” diyen komünistler, gözaltına alınan işçiler serbest bırakılması çağrısı yaparken “Faşizme özgü çalışma kampını andıran Jandarma ve polis ablukası derhal son bulmalıdır” dedi.

TKH açıklaması şöyle:

Asıl ihanet alınteriyle çalışanlara hakkını vermemektir!

3. Havalimanı’nda çalışan işçilerin başlatmış olduğu protestoların AKP iktidarının emri ve patronların talebiyle kolluk güçlerince şiddetle bastırılması bir kez daha işçilere ve emekçilere düşman bir düzenin açık kanıtı olarak karşımızdadır.

Türkiye’nin en büyük projesi olarak sunulan ve övünülen bir projede çalışan emekçilerin ayağa kalkması ve işyerlerinde yaptıkları protestolar sömürü düzeninin emek düşmanı yönünü açığa çıkartmıştır. Herkesin üzerinde düşünmesi gereken AKP iktidarı tarafından öne çıkartılan bir havaalanı inşaatında işçilerin haklarının verilmemesi, insanca yaşam ve çalışma koşullarından mahrum bırakılmasıdır.

Bu gerçeği görmeden, ayağa kalkan işçilere ihanet ediyorlar diye bir suçlama içine girmek büyük bir ahlaksızlıktır. Suçlarını örtmek için alınteriyle çalışan insanları vatan hainliği ile suçlamak AKP iktidarının, yandaşların ve patronların nasıl bir zihniyete sahip olduğunu yeterince göstermektedir.

Bilinmelidir ki, 3. Havalimanı işçilerin emekleri ve alınteriyle yapılmaktadır!

Asıl ihanet, işçilerinin emeğinin verilmemesidir!

Bütün bu gerçekler ortadayken jandarma ve polisin işçi koğuşlarına girerek faşizmin çalışma kamplarını aratmayan bir ablukayla işçileri baskı altına alması sermaye düzeninin demokrasi maskesinin nasıl döküldüğünü de göstermektedir.

Havalimanı işçilerinin hakları verilmeli, insanca yaşam talepleri karşılanmalıdır.

Gözaltına alınan işçiler serbest bırakılmalıdır.

Faşizme özgü çalışma kampını andıran Jandarma ve polis ablukası derhal son bulmalıdır.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

15 Eylül 2018