TKH'den 30 Ağustos açıklaması: NATO, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın üzerindeki büyük bir gölgedir!

Türkiye Komünist Hareketi, 30 Ağustos açıklamasında emperyalizm karşıtı mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

TKH'den 30 Ağustos açıklaması: NATO, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın üzerindeki büyük bir gölgedir!

Türkiye Komünist Hareketi’nin, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada emperyalizm karşıtı mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

TKH açıklamasında “İngiltere, Fransa ve İtalya gibi dönemin emperyalist devletlerinin işgalini yaşayan ülkemiz, en son İngiliz emperyalizminin güdümündeki işgalci Yunan Ordusu’na karşı kazanılan 30 Ağustos zaferiyle ulusal kurtuluş savaşını kazandı. Bugün 30 Ağustos’un 96. yıldönümü, en başta emperyalizme karşı bir duruşla ve mücadeleyle anlam kazanabilir. Dönemin emperyalist ülkelerinin planlarını bozan 30 Ağustos’un 96. yıldönümü, bu gerçek görülmeden kutlanamaz.” denildi.

Açıklamada, “Ülkemiz, sermaye düzeni ile birlikte ekonomik olarak emperyalizme bağımlı hale gelmiş, NATO üyeliği ile birlikte askeri ve siyasi olarak emperyalizmin boyunduruğu altına girmiştir. Bugün NATO üyeliği bizzat sermaye iktidarı ve AKP tarafından sürdürülmektedir. 30 Ağustos’un yıldönümünde bir kez daha ülkemizin emekçilerini ve yurtseverlerini emperyalizme karşı mücadele bayrağını yükseltmeye çağırıyoruz!” ifadeleri kullanıldı.

TKH’nin “NATO, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın üzerindeki büyük bir gölgedir!” başlıklı açıklaması şöyle:

“Birinci Dünya Savaşı, emperyalistlerin paylaşım savaşıydı; ülkemizin parçalanması ve emperyalizm tarafından işgali 1922 yılında Dumlupınar’da kazanılan zaferle engellendi.

İngiltere, Fransa ve İtalya gibi dönemin emperyalist devletlerinin işgalini yaşayan ülkemiz, en son İngiliz emperyalizminin güdümündeki işgalci Yunan Ordusu’na karşı kazanılan 30 Ağustos zaferiyle ulusal kurtuluş savaşını kazandı.

Bugün 30 Ağustos’un 96. yıldönümü, en başta emperyalizme karşı bir duruşla ve mücadeleyle anlam kazanabilir. Dönemin emperyalist ülkelerinin planlarını bozan 30 Ağustos’un 96. yıldönümü, bu gerçek görülmeden kutlanamaz.

Fakat ülkemizi işgal eden dönemin emperyalist güçlerine karşı verilmiş olan bu zafer, bugün büyük bir gölgenin altındadır.

Bu gölge en başta NATO üyeliğidir!

Emperyalizme rağmen kurulan ve emperyalist işgale karşı zafer kazanan bir ülkenin, emperyalizmin savaş gücü olan askeri bir ittifak içinde bulunması herkes tarafından sorgulanmalıdır.

Ülkemiz, sermaye düzeni ile birlikte ekonomik olarak emperyalizme bağımlı hale gelmiş, NATO üyeliği ile birlikte askeri ve siyasi olarak emperyalizmin boyunduruğu altına girmiştir. Bugün NATO üyeliği bizzat sermaye iktidarı ve AKP tarafından sürdürülmektedir.

30 Ağustos’un yıldönümünde bir kez daha ülkemizin emekçilerini ve yurtseverlerini emperyalizme karşı mücadele bayrağını yükseltmeye çağırıyoruz!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

30 Ağustos 2018