TKH'den 1 Eylül açıklaması: Barış, ancak emperyalizme karşı mücadele ile gelecektir!

Türkiye Komünist Hareketi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir açıklamada bulundu. Açıklamada, "1 Eylül Dünya Barış Günü’nde savaşa karşı, barış için emperyalizme karşı mücadele bayrağı yükseltilmelidir." denildi.

TKH'den 1 Eylül açıklaması: Barış, ancak emperyalizme karşı mücadele ile gelecektir!

Türkiye Komünist Hareketi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada, barışın baş düşmanının emperyalizm olduğu vurgulanarak “Barış, ancak emperyalizme karşı mücadele ile gelecektir!” denildi.

TKH’nin “Dünya barışının baş düşmanı emperyalizmdir!” başlıklı açıklaması şöyle:

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde insanlık yine savaşlarla karşı karşıyadır.

Başladığı gün daha sonra Dünya Barış Günü olarak kabul ve ilan edilmiş olan İkinci Dünya Savaşı’nın geride bıraktığı büyük yıkımı aratmayan emperyalist saldırılar, provokasyonlar ve savaşlar sürüyor.

Tarih barışın ancak ve ancak işgal ve emperyalist savaşlara karşı mücadele ve direniş ile gerçekleştiğini göstermektedir. Sovyet Halkı’nın bütün halklara armağan ettiği ve 1945 Mayıs’ında Kızıl Ordu’nun Reichstag’a diktiği bayrakla taçlandırdığı zaferdir barış mücadelesi.

Sosyalist ülkelerin dağılmasıyla birlikte emperyalizm, dünyanın birçok bölgesinde saldırganlığını arttırarak kan dökmeye bugün de devam ediyor.

1990’lardan itibaren emperyalizmin dünyayı yeniden büyük bir savaş meydanı haline getirdiği ortadadır. Bugün savaşların, işgallerin, terörün ve yıkımın varlığını sürdürmesi ve her geçen gün daha da artması, emperyalizmin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyuyor.

Suriye’de emperyalist ABD’nin arkasında olduğu cihatçı terörün yarattığı savaş yanı başımızda devam ederken emperyalizm Suriye halkının onurlu mücadelesini aşamamaktadır.

1990’larda Yugoslavya’yı NATO operasyonuyla kanlı bir savaşa ve parçalanmaya sürükleyen emperyalist işgal Afganistan’da savaş ve yıkım olarak sürmektedir.

Irak’ı teslim almak üzere yürütülen operasyon, Yemen’de çocukları katleden cihatçı terörün ve işbirlikçi Suudi rejiminin sorumlusu olduğu savaş emperyalizmin operasyonlarıdır.

İran’ı hedef tahtasına oturtan emperyalizm dünyanın birçok bölgesinde savaş ve işgal planlarını sürdürmektedir.

Ukrayna’da işbirlikçi hükümet eliyle yürütülen emperyalist saldırganlık sürerken, Kore’de, Akdeniz’de, Karadeniz’de, Afrika’da bölgesel savaşları tetikleyecek gerilimler büyümektedir.

Bu gerilimleri yaratan, başta ABD olmak üzere bizzat emperyalist devletlerdir.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde savaşa karşı, barış için emperyalizme karşı mücadele bayrağı yükseltilmelidir.

Barış, ancak emperyalizme karşı mücadele ile gelecektir!

Kahrolsun emperyalizm, yaşasın barış mücadelesi!

Türkiye Komünist Hareketi

Genel Merkez

01.09.2018