TKH üyesi yoldaşları, Hüseyin Duman'ı andı

TKH üyeleri 17 Nisan 1999'da SİP konvoyuna gerçekleşen faşist saldırıda hayatını kaybeden Hüseyin Duman'ı mezarı başında andı

TKH üyesi yoldaşları, Hüseyin Duman'ı andı

17 Nisan 1999’da, Sosyalist İktidar Partisi konvoyuna dönük gerçekleşen faşist saldırıda yaşamını yitiren tekstil işçisi Hüseyin Duman, katledilişinin 19. yıldönümünde Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyesi yoldaşları tarafından mezarı başında anıldı.

Anmada ilk konuşmayı TKH Gençliği adına Evrim Saldıran yaptı. Saldıran konuşmasında “Her 17 Nisan da olduğu gibi buradayız. Hüseyin yoldaş bizim açımızdan emekçi sınıfların kapitalizme karşı yürüttüğü mücadelenin yapı taşlarındandır. Verdiğimiz sözü sadece mezarı başında değil bu güne kadar önümüze koyduğumuz tüm hedefleri yerine getirerek vermeye çalışıyoruz. Biz genç bir kuşağız, Hüseyin yoldaşın emekçi karakteriyle, partiye sosyalizme bakışıyla partili mücadeleye adandık. Yoldaşımızın devamcıları olarak borcumuzu yerine getirmek için sözümüzü yeniliyoruz” dedi.

“EN GÜZEL SÖZÜMÜZ PARTİNİN BÜYÜMESİ…”

Saldıran’dan sonra TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek söz aldı. Tekerek “Sermaye sınıfı Hüseyin yoldaş gibi örgütlü işçilerden her zaman korkmuştur. Hüseyin yoldaş bize kaybedecek bir dakikamız bile olmadığını göstermekte. Hüseyin yoldaşa söylenecek en güzel söz partinin büyütülmesi olacaktır. Hüseyin yoldaşın babası da yanımızda. Onların da yüreğini serinletecek tek söz Hüseyin yoldaşa verdiğimiz sözü tutmak olacaktır. Hüseyin yoldaş öldürüldüğünde henüz doğmamış olan yoldaşları şu an aramızda. Hüseyin yoldaşa verdiğimiz sözü bir kez daha tekrarlıyoruz. Hüseyin’e sözümüz devrim olacak” dedi.