TKH İstanbul İl Örgütü'nden Sivas Katliamı anmasına çağrı

TKH İstanbul İl Örgütü, Sivas Katliamı'nın 25. yılı nedeniyle Kadıköy Altıyol'da düzenleyeceği anmaya çağırıyor.

TKH İstanbul İl Örgütü'nden Sivas Katliamı anmasına çağrı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü, 2 Temmuz Sivas Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle Kadıköy’de düzenleyeceği anma için çağrı açıklamasında bulundu.

“Bundan 25 yıl önce Sivas’ta Madımak otelinin önünde biriken ve 35 insanımızı yakarak katledenler, sadece Sivas’ı değil bir ülkeyi, bir ülkenin geleceğini de yakmaya başlamıştır.” denilen açıklamada “Sivas katliamcılarının siyasi iktidar tarafından kollanmasına bugüne kadar boyun eğmedik, düzen muhalefetinin Sivas katliamında payı olanları aklamasına da alışmayacağız, bu durumu kabullenmeyeceğiz.” vurgusu yapıldı.

TKH İstanbul İl Örgütü’nün Sivas anması 1 Temmuz günü saat 16.00’da yapılacak.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Ülkemizin üzerindeki kara leke elbet bir gün silinecek…

Sivas katliamını unutmadık, unutmayacağız!

Sivas’ta 35 insanımızın katledilişinin üzerinden 25 yıl geçti.

2 Temmuz 1993 günü Madımak otelinin önünde biriken, tekbir sesleriyle oteli ateşe veren ve içeridekilerin ölümlerini sevinç çığlıklarıyla karşılayanların kimler olduğunu çok iyi biliyoruz.

Emperyalizme hizmette sınır tanımayan, 6. filoyu kendine kıble belleyen, Suriye’de cihatçı örgütlerle vücut bulan, ülkemizde laiklik ile büyük bir kavgaya tutuşarak toplumu geriye götürmeye çalışan gericilik, Sivas katliamının sorumlusudur.

Bundan 25 yıl önce Sivas’ta Madımak otelinin önünde biriken ve 35 insanımızı yakarak katledenler, sadece Sivas’ı değil bir ülkeyi, bir ülkenin geleceğini de yakmaya başlamıştır.

Ne Sivas’ın unutulmasına, ne de ülkemizin geleceğinin bu gerici zihniyetin elinde yok edilmesine izin vermeyeceğiz! Sivas katliamcılarının siyasi iktidar tarafından kollanmasına bugüne kadar boyun eğmedik, düzen muhalefetinin Sivas katliamında payı olanları aklamasına da alışmayacağız, bu durumu kabullenmeyeceğiz.

Tüm üye ve dostlarımızı, Sivas’ta katledilen aydınları ve yurttaşları anmak için 1 Temmuz Pazar günü saat 16:00’da Kadıköy Altıyol’da yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

İstanbul İl Örgütü