Cargill önünde eylem çağrısı: Şeker fabrikaları da, bu memleket de bizim!

Türkiye Komünist Hareketi, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı Cargill'in genel müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.

Cargill önünde eylem çağrısı: Şeker fabrikaları da, bu memleket de bizim!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü, AKP’nin şeker fabrikalarını özelleştirme kararının arkasındaki ‘gizli mimar’ olduğu belirtilen Amerikan gıda tekeli Cargill’in önünde basın açıklaması düzenleyecek.

TKH’den yapılan açıklamada, “Sermaye düzeninin devamlılığı ve sömürünün geleceği için elinden geleni ardına koymayan gerici AKP iktidarı şeker fabrikalarımıza göz dikti. ” denilirken, “AKP iktidarı bugüne kadar Cargill şirketini kayırmış ve bir dediğini iki etmemiştir. Bu durum kabul edilemez. Emperyalist ABD’nin şeker tekeli Cargill ülkemizden gitmelidir.” ifadeleri kullanıldı.

TKH açıklaması şöyle:

“Cargill defol! Şeker fabrikaları da, bu memleket de bizim!

Sermaye düzeninin devamlılığı ve sömürünün geleceği için elinden geleni ardına koymayan gerici AKP iktidarı şeker fabrikalarımıza göz dikti. Halkın malı olan tesisler yok pahasına yerli ve yabancı sermayedarlara peşkeş çekilecek.
Bu peşkeşin kime yarayacağı bellidir. Yıllardır ülkemizin içine çöreklenen bir Amerikan tekeli olan Cargill şirketi bu özelleştirmelerden pazar payını yükselterek çıkmayı planlamaktadır. Şeker fabrikalarının satılması emperyalizmin ülkenin boynuna geçirdiği boyunduruğun bir kere daha sıkılmasından başka bir anlamı yoktur.

AKP iktidarı bugüne kadar Cargill şirketini kayırmış ve bir dediğini iki etmemiştir. Bu durum kabul edilemez. Emperyalist ABD’nin şeker tekeli Cargill ülkemizden gitmelidir.
Konu ile ilgili TKH İstanbul İl Örgütü, şeker fabrikalarının satışını ve bu satıştan nemalanmak için hazır bekleyen Amerikan şeker tekeli Cargill’i protesto eden bir basın açıklaması düzenleyecektir.

Türkiye Komünist Hareketi
İstanbul İl Örgütü”

(Basın açıklaması: 30 Mart Cuma, saat 12:30, Cargill Genel Müdürlüğü önü (Palladium İş Merkezi – Ataşehir)

http://gazetemanifesto.com/2018/03/01/iste-cargillin-seker-yalani/