TKH: Cargill işçileri gözaltına alındı, sermaye iktidarının maskesi düştü!

TKH, gözaltına alınan Cargill işçileriyle ilgil bir açıklama yayımladı.

TKH: Cargill işçileri gözaltına alındı, sermaye iktidarının maskesi düştü!

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Cargill işçileri İstanbul’a yürüyüş başlatmışlardı. İşçiler bugün öğle saatlerinde polis tarafından “E-5 karayolundan yürüyüş yapmalarının mümkün olmadığı” gerekçesi ile gözaltına alındı. Türkiye Komünist Hareketi (TKH) konuyla ilgili bir yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada “Amerikancılık, gericilik ve işçi düşmanlığı birbirinden ayrılamaz. Ülkemizdeki sermaye iktidarı tam da bu bütünlüğün temsilcisi olarak görev üstlenmektedir. Ülkemizin refahı ve tüm işçilerin kurtuluşu için ABD ve işbirlikçileri ülkemizden kovulmalı, bu düzen değişmelidir.” denilirken işçilerin taleplerinin kabul edilerek işe iadelerinin sağlanması gerektiği belirtildi.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Cargill işçileri gözaltına alındı, sermaye iktidarının maskesi düştü!

Tek Gıda İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Amerikan şeker fabrikası Cargill işçileri bugün İstanbul Tuzla’da gözaltına alındı. Uzun süredir Bursa’daki Cargill fabrikası önünde direnen işçiler haklarını aramak ve seslerini duyurmak için geçtiğimiz Cuma günü Bursa’dan bir yürüyüş başlattı. Yürüyüş kapsamında bugün İstanbul’a gelen, eylemlerine devam etmek için bugün Kartal’a ve yarın Ataşehir’deki Cargill Genel Merkezi önüne gitmek isteyen işçiler polis engellemesi ve gözaltı ile karşılaştı. Gözaltına alınan işçiler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

“Yerli ve milli” edebiyatını ağzından düşürmeyen, Amerikan karşıtlığı üzerinden hamaset yapan ve yeri geldiğinde işçi direnişlerini “dış mihrakların oyunu” diyerek yaftalayan gerici sermaye iktidarının maskesi düşmüştür. Bu örnek, ülkemizde şeker üretimine ve bağımsızlığa darbenin en önemli sembolü olan Amerikan şeker tekeli Cargill’in çıkarlarının, AKP iktidarını tarafından korunduğunun göstergesidir. AKP iktidarı ve kolluk kuvvetleri, emperyalizmin ülkemizi sömürüsünün en önemli kurumlarından biri olan Cargill’in işçi düşmanlığına ortak olmuştur.

Hep söyledik, söylemeye de devam edeceğiz:

Amerikancılık, gericilik ve işçi düşmanlığı birbirinden ayrılamaz. Ülkemizdeki sermaye iktidarı tam da bu bütünlüğün temsilcisi olarak görev üstlenmektedir. Ülkemizin refahı ve tüm işçilerin kurtuluşu için ABD ve işbirlikçileri ülkemizden kovulmalı, bu düzen değişmelidir.

Türkiye Komünist Hareketi, Cargill işçilerinin haklı mücadelesini desteklemektedir. Bugün ve önümüzdeki günlerde de bu mücadelenin yanında olmaya devam edeceğiz.

Haksız bir şekilde gözaltına alınan Cargill işçileri ivedilikle serbest bırakılmalı, eylemlerinin önündeki engeller kaldırılmalı, işe iade talepleri kabul edilmelidir.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

17 Eylül 2018″