TKH Bakırköy İlçe Örgütü açıldı!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Bakırköy ilçe örgütü açıldı.

TKH Bakırköy İlçe Örgütü açıldı!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) komünist şair Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümünde il ve ilçe örgütleri açarak büyümeye devam ediyor.

İstanbul Bakırköy’de yapılan örgüt açılışında ilk sözü Sosyalist Liseliler adına Ozan Başuçar aldı. Başuçar konuşmasında Türkiye’deki gençliğin durumuna değinerek gençliğin yozlaştırılmasına karşı, geleceksizliğe ve sömürüye karşı mücadelenin liselerde büyümesi gerektiğini belirtti. Geçtiğimiz dönemlerde Sosyalist Liseliler tarafından Türkiye’nin dört bir yanında yapılan Aydınlanma Okulları’nın önümüzdeki dönem büyüyerek devam edeceğini söyledi.

Başuçar’ın ardından söz alan Tarihsel TKP üyesi Avni Sevinç, AKP’nin bugün Türkiye’yi felaketin içine sürüklediğini, önümüzdeki korsan seçimlerin emekçi halka bir şey sunmadığını, düzeni değiştirecek asıl gücün komünistlerin büyümesinden geçtiğini ifade ederek komünistlerin görevlerini bugün yerine getirmesi gerektiğini aktardı.

Sevinç’ten sonra söz alan TKH MK üyesi Kamil Tekerek, 3 Haziran’da TKH örgütlerinin açılıyor olmasının Nazım Hikmet’in mücadelesini büyütmek açısından önemli olduğunu belirtti. Tekerek, korsan seçimlerden bahsederek halkın seçimlerde oy verecekleri parti üzerinden aritmetik hesaplara ve dört işleme siyasetine mahkum edildiğini vurguladı, Komünistlerin bugüne kadar gericiliğe, sömürüye ve emperyalizme karşı mücadele ettiğini, AKP iktidarının Demireller’den ve Özallar’dan aldığı bayrağıileriye götürmek için elinden geleni yapmaya çalıştığı zamanlarda devrimcilerin buna “dur” dediğini anımsatan Tekerek, bugün düzen muhalefetinin sol gösterip sağ vurduğundan bahsetti. Sağcı adaylarla, gerici ve faşistlerle kurulan Millet İttifakının sahte umut dağıttığını, bunun dışında AKP karşıtı siyaset yaptığı söylenen HDP’ninse yine İslamcı adaylarıyla, NATO’ya hayırhah bakmasıyla ve Ortadoğu’da emperyalizm işbirlikçiliğine onay vermesiyle hatırlandığını belirtti.
Bu koşullarda Türkiye’de devrimcilerin ve komünistlerin bu yanlışlara işaret etmek zorunda olduğunu ve komünistlerin bu iki çizgiye yedeklenmeyeceğini söyleyen Tekerek, Komünistlerin bugün Sosyalist Türkiye sözü verdiklerini ifade ederek sözlerini sonlandırdı..

Son konuşmayı ise Tarihsel TKP üyesi Naciye Babalık yaptı. Babalık konuşmasına Nazım’ın komünist kimliğine vurgu yaparak başladı. Babalık, TKH’nin tarihsel ve güncel anlamca TKP’nin devamcısı olduğunu ifade ederek, bugün sahte sola, düzen soluna ve “modern Kautsky”lerin artık sosyalizm çizgisi dışına çıktılarını ifade etti. Babalık konuşmasının sonunda Nâzım Hikmet’İn ölümünden sonra Pablo Neruda’nın “Nâzım’a Bir Güz Çelengi” adlı şiirini okudu.

Açılış etkinliği müzik dinletisinden sonra sona erdi.