Ticaret Bakanı Pekcan: Türkiye’de daha çok Amerikan şirketi görmek istiyorum

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, New York'ta ABD'li patronlara yaptığı konuşmada, "Türkiye’de daha çok Amerikan şirketi ve yatırımı görmek istiyorum. Şimdi Türkiye’ye gelme, Türkiye’ye yatırım yapma zamanı" dedi.

Ticaret Bakanı Pekcan: Türkiye’de daha çok Amerikan şirketi görmek istiyorum

AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çok değil daha yaklaşık 1 ay önce ABD menşeili elektronik ürünlerin satın alınmaması çağrısı yapmış ve bunun üzerine yandaşlar da hararetle çağrıya uyarak çeşitli “protesto” gösterileri düzenlemişti. Bir kaç gündür Erdoğan ve beraberinde ABD’de bulunan Hükümet temsilcilerinin burada yaptıkları açıklamalar, AKP’nin konu ile ilgili gerçek tavrını bir kez daha ortaya çıkardı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye-ABD İş Konseyi’nin (TAİK) New York’ta düzenlediği 9. Türkiye Yatırım Konferansı’nda yaptığı konuşmada ABD’li şirketlere Türkiye’ye yatırım yapma çağrısında bulundu.

Pekcan, “İş Dünyasında Kadınlar” başlıklı oturumda, Dünya Bankası Kadın Girişimciler Finansman Programı Başkanı Priya Basu’nun sorularını yanıtladı.

“FIRSAT BU FIRSAT” DEDİ

Türkiye ve ABD’nin uzun yıllardır müttefik olduğuna dikkati çeken Pekcan, buna karşın iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için daha önce hiç denenmemiş birçok fırsat bulunduğunu vurguladı.

Amerikalı teknoloji firmalarını Türkiye’deki “fırsat”ları değerlendirmeye davet eden Pekcan, şunları kaydetti:

“ABD ile ticaret hacmimiz son 10 yılda ikiye katlanarak 20 milyar doların üzerine çıktı ancak hala bu rakamı çok daha yukarıya taşıyabilecek birçok fırsat var. Ben Türkiye’de daha çok Amerikan şirketi ve yatırımı görmek istiyorum. Şimdi Türkiye’ye gelme, Türkiye’ye yatırım yapma zamanı”