THY'den çalışanlarına zorunlu dolar zammı

THY’nin önlem olarak pilotta boy sınırını kısaltıp maaşlara yüzde 20 zam yaptığı belirtildi

THY'den çalışanlarına zorunlu dolar zammı

Döviz kurlarındaki artışla beraber Türk Lirası’nın değersizleşmesinin ardından, THY filosundaki yerli ve yabancı pilotların işten ayrılışları arttı. THY’nin önlem olarak pilotta boy sınırını kısaltıp maaşlara yüzde 20 zam yaptığı belirtildi. Hava İş Sendikası ile THY arasında imzalanan protokole göre de, diğer çalışanlara ise yüzde 10 oranında zam yapıldı.

BOY LİMİTİ DÜŞÜRÜLDÜ

Habertürk’ten Gökhan Artan’ın haberine göre, daha çok pilot aday adayının başvurması adına artık lisans dışında önlisans mezunlarını kabul etmeye başlayan THY, boy limitlerine takıldığı için başvuramayanlara da kapılarını açtı. THY Havacılık Akademisi başvurularındaki boy limitleri aşağıya çekildi. Erkek adaylar için boy 1 metre 65 santim, kadınlarda ise 1 metre 60 santimden kısa olmaması şartı 1 metre 57 santime indirildi.

PİLOT MAAŞI 32 BİN TL

Ayrıca kur artışıyla pilotlarını kaptırmak istemeyen şirkette, Hava İş Sendikası ile THY arasında imzalanan protokole göre pilotlara yüzde 20, diğer çalışanlara ise yüzde 10 oranında zam yapıldı. Kabin amirlerine de aylık brüt 750 TL Kabin Amirliği Primi verilmesine ilişkin protokol imzalandı. Dar gövdede uçan bir kaptan pilotun yaklaşık 27 bin TL olan maaşı yapılan zamla beraber 32 bin TL’yi geçti.